Marina Bassols arriba a la Bisbal amb ambició: "Sempre vaig a guanyar"

Aliona Bolsova, que només juga els dobles de l'Open Internacional Solgironès, arriba a les semifinals fent parella amb Rebeka Masarova

Marina Bassols ahir al CT La Bisbal

Marina Bassols ahir al CT La Bisbal / Jordi Ramos

Jordi Roura

Jordi Roura

El cap de setmana passat va poder fer parada a casa, a Blanes, per veure la família. Feia dos mesos que no hi passava, immersa en el calendari frenètic del tennis professional. Marina Bassols és l’única representant gironina al quadre gran de l’Open Internacional Solgironès de la Bisbal, que aquesta edició ha fet el salt al circuit WTA, i avui debutarà contra l’alemanya Katharina Hobgarski. Ho farà amb ambició: «aquest any no he tingut gaires bons resultats però sempre vaig a guanyar, sé que ho puc fer. No em poso pressió, jo gaudeixo jugant a tennis i això és el que seguiré fent», apuntava ahir.

Instal·lada al lloc 130 del rànquing mundial, l’objectiu de Bassols és aconseguir entrar al Top100, consolidar-s’hi i poder seguir escalant posicions. «Tot és qüestió de ratxes, explica, l’any passat també va ser una mica estrany i al final també vaig anar cap amunt. Jo estic animada amb el que em ve per davant, treballant al màxim, i fent un pas endavant jugant tornejos més grans, de més nivell. I aquí a la Bisbal jugar a casa sempre és especial i et dona molta força saber que tens a prop la família i els amics», explica la tennista blanenca. Ve de perdre en la primera ronda de la prèvia de Roland Garros i després d’una llarga gira que l’ha dut aquest 2023 des d’Austràlia fins a Mèxic, passant per França, Àustria, Indian Wells (EUA), Bogotà, Madrid i Roma, entre d’altres destins. La vida de la tennista passa per conèixer «molts aeroports i hotels» i per això la possibilitat de competir a Girona, a la Bisbal, la motiva més que mai.

https://www.diaridegirona.cat/esports/2023/06/02/bisbal-capital-tennis-88219530.html

«Sempre és un plaer i un gust jugar a casa perquè et ve a veure la gent més propera i això suma en el dia a dia, et sents millor i més arropada. Es nota molt amb el públic, quan ets a casa», destaca. Vol ser top 100, sap que no fa tard, que amb 23 anys «ho puc aconseguir». I considera que en els moments decisius li ha faltat «experiència», per la qual cosa la seva recepta és «seguir treballant perquè d’aquesta manera arribaran també els resultats». A la Bisbal sortirà «a guanyar», com faig sempre, perquè sé que ho puc fer», assegura.

Bolsova brilla en dobles

D’altra banda, la parella de dobles formada per la palafrugellenca Aliona Bolsova i la barcelonina Rebeka Masarova va aconseguir superar la primera ronda de dobles de l’Open. Van guanyar a Anastasia Detiuc i Andrea Gamiz, les primeres caps de sèrie, per 6-1, 6-2. Les catalanes es classifiquen, així, per les semifinals de dobles, que es jugaran demà. Masarova es jugarà avui el pas a vuitens d’individuals, en un partit contra la turca Cagla Buyukakcay. La gironina Bolsova només s’ha inscrit en dobles.

Ahir també es va jugar la primera ronda d’individuals del torneig. Destaquen els triomfs de les argentines Nadia Podoroska i Maria Lourdes Carlé contra les espanyoles, Irene Burillo i Lucía Cortez, respectivament. La jornada va estar marcada per la pluja, ja que els dos partits es van haver d’interrompre. Kaja Juvan, Ylenia In-Abon, Caroline Dolehide o Timea Babos (que va arribar a ser la 25 del món), entre altres, també van superar la ronda inicial.

Subscriu-te per seguir llegint