El Lloret tanca el curs de l'ascens a Superlliga amb un empat (2-2)

La plantilla del Lloret celebra l'ascens

La plantilla del Lloret celebra l'ascens / CF Lloret

Jofre Amargant Bosch

El Lloret ha empatat amb elViladecans 2 a 2 en la tornada del play-off d'ascens a la Lliga Elit, la nova denominació de la Superlliga Catalana, la nova categoria entre tercera i primera catalana-. Tots dos equips tenien assegurada la plaça a la nova categoria, després de l'aprovació del nou pla de competició a 3a RFEF. Els selvatans han desaprofitat un avantatge de 2 a 0 que ha acabat deslluint la celebració. El club tanca un curs molt bo, amb l'ascens del primer equip i el del juvenil a Lliga Nacional.

Tot i no tenir transcendència, el Lloret ha deixat clar ben aviat que aniria per al partit. Dídac Gordils ha avançat els locals a la sortida d'un córner només començar (3'). El defensa ha rematat amb el cap al segon pal. Amb una mica d'intriga la pilota ha acabat entrant. Poc després, ha arribat la rèplica visitant. Tusca s'ha equivocat en la sortida de pilota i el Viladecans ha estat a punt d'aprofitar-ho amb un xut que ha marxat fregant el pal. La jugada ha tingut doble infortuni perquè Carrillo no ha pogut continuar.

El Viladecans ha tornat a tenir l'opció d'empatar. Sangare ha estat providencial al tall per evitar que Rivera rematés un mà a mà davant Tusca. Els selvatans han intentat ampliar l'avantatge en el marcador amb un llançament de falta directa de Massegú que ha marxat alta. El rival ha mirat de buscar l'esquena de la defensa i castigar les pèrdues en creació del Lloret.

Era l'últim partit de temporada, les cames portaven molta càrrega de minuts i la situació ha acabat passant factura als locals. Albert Batllosera s'ha vist obligat abans del minut 20 a fer el segon canvi per lesió. Caballero tampoc ha pogut continuar i Sillah l'ha hagut de substituir.

El desavantatge en el marcador ha esperonat els homes d'Alberto Triguero que han tingut a les botes de Marc Martínez dues accions de perill. Ha estat llavors quan el Lloret ha tingut el segon a tocar. Una pilota llarga ha deixat Adrián Expósito sol davant de Francesc Pérez, però el davanter ha rematat desviada la vaselina (33'). El punta ha tornat a tenir el gol a les seves botes. Expósito s'ha fabricat, en una excel·lent jugada individual, un xut franc des de la frontal que ha marxat fregant el pal (37'). El nou ha estat el punt de referència del seu equip per iniciar l'atac.

Els blaus han acabat bé la primera meitat. En una excel·lent jugada col·lectiva, el Lloret ha marcat el segon. Carreras ha començat l'acció a banda esquerra, Expósito l'ha posada per Gordils i Velis només ha hagut d'empènyer la seva passada (43'). Tancar la primera meitat com s'ha començat, amb un gol per deixar bon gust de boca. Alejandro Castilla hauria pogut esgarrar-ho si hagués rematat des de dins l'àrea una centrada lateral just abans del descans.

El segon temps ha començat animat amb una acció de perill. Sillah ha rematat forçat amb la testa a fora (46'). Ha estat l'única ocasió clara dels primers compassos de segon temps fins al gol del Viladecans al minut 61. Biel Fornés s'ha tret de la màniga un xut tens, sense que la pilota ni tan sols girés, que Tusca només ha pogut recollir del fons de la xarxa. Els del Baix Llobregat no abaixaven els braços. Al contraatac, Expósito ha acaronat el tercer en una rematada desviada. L'intercanvi de cops s'ha accentuat i, de nou en un xut llunyà, els blanc-i-vermells han fregat l'empat. Un ensurt molt clar per les cares del públic, que ha vist a dins la pilota.

El duel s'ha complicat definitivament per al Lloret quan Sangare ha comès un penal dubtós sobre Erik Pérez a un quart d'hora del final. Espinosa, amb molta calma, no ha perdonat des dels onze metres i ha situat l'empat al marcador. La dinàmica al final ha estat per al Viladecans, que ha continuat posant a prova usca, i ha jugat amb els nervis dels lloretencs. A dos minuts del final, el Lloret ha demanat penal per unes mans dins l'àrea que Garriga Alonso no ha considerat punibles. Just després, Pep Roca, màxim golejador dels costaners, ha estavellat la pilota al pal quan ja es cantava el gol. La victòria del Lloret era en aquesta ocasió. El xiulet final ha donat pas a la celebració ensopida sobre el camp dels de la Selva, que han acabat amb mal gust de boca amb el resultat final.