Salva Camps és la primera opció del Girona per rellevar Aíto a la banqueta

El tècnic de Badalona, assistent de Pedro Martínez al BAXI Manresa, té molts números de convertir-se en el nou entrenador del club gironí

Salva Camps dona indicacions a Devin Robinson.

Salva Camps dona indicacions a Devin Robinson. / ACB/JOAQUIM ALBERCH

Tatiana Pérez

Tatiana Pérez

A principis de juny, el Bàsquet Girona va informar que Aíto García Reneses finalitzava la seva etapa a Fontajau i no continuaria al capdavant de l’equip després d’aconseguir la permanència a l’ACB. Setmanes després, tot indica que el club presidit per Marc Gasol ja té decidit qui agafarà el testimoni del veterà entrenador en una aposta ben diferent. Segons ha avançat la periodista Olga Lorente i ha pogut confirmar Diari de Girona, Salva Camps és la primera opció de la direcció esportiva per rellevar Aíto. Si es tanca l’acord, l’exjugador de Badalona, assistent de Pedro Martínez al BAXI Manresa, afrontarà al Girona la seva primera experiència com a entrenador a l’ACB.

Salva Camps, de 44 anys, va incorporar-se al Manresa l’estiu de 2020 després que Xevi Pujol, que fins aleshores havia sigut ajudant de Pedro Martínez, juntament amb Marc Estany, assumís el càrrec de director esportiu del club bagenc. Anteriorment, el badaloní havia dirigit com a primer entrenador el filial del GranCanària a LEB Plata i també havia estat tècnic assistent del grec Fotis Katsikaris al conjunt canari. Mentre que com a jugador va passar per nombrosos equips com l’Inca, el Menorca, el Cantàbria, el Gran Canària mateix, el Huelva i el Palència.

Des de Manresa, apunten que era evident que Salva Camps tard o d’hora volgués ser primer entrenador tenint en compte la seva ambició. L’assistent de Pedro Martínez és bastant actiu als partits i té la confiança del tècnic en accions clau. Sobretot, en les jugades de defensa en què Salva Camps sempre surt de la banqueta per donar indicacions als jugadors. D’acord amb la seva idea de joc, amb una proposta que es basa en contraatacs ràpids, caldrà veure si Gasol, que encara no ha revelat el seu futur, hi encaixa.

Va iniciar la seva carrera a les banquetes al Moycullen irlandès i tot seguit va fer d’ajudant del Joventut entre 2015 i 2017, quan va fitxar pel Gran Canària i va assolir la plaça d’Eurolliga amb Luis Casimiro. Continuaria amb Salva Maldonado i el 2019 coincidiria amb Pedro Martínez, amb qui es retrobaria al Manresa.