Guardiola participa al 'Legends Trophy' de golf a Empordà Golf Club

"La culpa de la situació del Barça és del Barça”

"El club sap perfectament què ha de fer per fer un pas més", assegura el de Santpedor

Guardiola compareix davant els mitjans al Empordà Golf Club

SPORT

Ivan San Antonio

Pep Guardiola, tècnic del Manchester City, participa aquest dilluns al 'Legends Trophy', un torneig de golf que es disputa a l'Empordà Golf Club i al qual han acudit altres il·lustres com Sergi Barjuan, Txiki Begiristain, Víctor Font , Pepe Reina o Cristian Panucci.

El de Santpedor, la fundació del qual, la Guardiola Sala Foundation, és un dels promotors del torneig, ha atès la premsa i s'ha referit a la situació que travessa el Barça, de la qual veu el got mig ple i mig buit. temps.

Ho veu mig ple quan assegura que “Xavi i Mateu Alemany saben molt millor que jo el que han de fer”. Que van pel bon camí, “no en tinc cap dubte. Quan guanyes LaLiga ets el millor equip i, a la Champions, quan va arribar la fase de grups va tenir molts lesionats en fase defensiva i aquesta ha estat precisament la seva gran força aquest any. També hi va haver les decisions (arbitrals) del camp de l'Inter", va dir d'una competició en què "jo sóc campió perquè un jugador va fallar a tres metres només davant del porter. ¡A tres metres! Per això ara diem que sóc el millor. Per això és LaLiga és el més important”. En aquest sentit, Pep entén que “ el club sap perfectament el que ha de fer per fer un pas més ”.

400 milions en tres jugadors

En canvi, quan fa referència al tema econòmic, aquí veu el got mig buit i té clar qui són els culpables: “M'agradaria dir que la situació del Barça sembla que és culpa d'altres clubs. Si es van gastar 400 milions per tres jugadors i els seus salaris no és un problema del City o del PSG, serà culpa del Barça, seu, o dels que estaven abans i van generar aquesta situació. Que cadascú assumeixi la seva pròpia responsabilitat”.

Això sí, entén que la directiva que dirigeix Joan Laporta "està fent un esforç titànic, ningú no podia pensar renovar l'equip com ho va renovar i guanyar LaLiga". Per això li dóna “tot el crèdit”. A més, sobre guanyar la Champions recorda "quants anys va trigar a guanyar la primera? A nosaltres no ha costat gaire, donem-los temps".

No tornarà al Barça

El que sí que té clar és que el seu retorn al Barça com a entrenador és una porta tancada de manera definitiva: "Sóc soci, espero que al Nou Camp Nou les places me les guardin", va dir irònicament abans d'afegir que "el Barça té un entrenador collonut, que coneix la casa i sap com va l'invent.Ha guanyat LaLiga, el trofeu més important i tant de bo que estigui molts, molts anys.Quan decideixi que ha acabat, vindrà Busi o l'altre... L'etapa com a entrenador es va acabar i ja està”.