Diari de Girona entrega els Premis Atenea al GEiEG de Sant Ponç

A partir de les 20.00 hores es lliuraran els guardons a la millor jove promesa, els valors d'un club, el gest esportiu exemplar, la llarga trajectòria i el millor esportista gironí

Aficionats a Montilivi aquesta temporada

Aficionats a Montilivi aquesta temporada / ANIOL RESCLOSA

Jordi Bofill

Jordi Bofill

Cinc categories, cinc reconeixements. Diari de Girona convoca la primera edició dels Premis Atenea, amb l'objectiu de valorar, visibilitzar i premiar l'esforç, el talent i els èxits esportius de la província. L'acte d'entrega es farà avui a les 20 h a les instal·lacions del GEiEG de Sant Ponç. Els premis estan organitzats per Diari de Girona, amb el patrocini de Clínica Bofill Actúa Serveis Mèdics, el suport del GEiEG i amb la col·laboració principal d'Esportcat-Generalitat de CatalunyaMGC MútuaConforama Munich.

Hi haurà guardons per Jove Promesa, per l'esportista jove (no sènior) de més projecció de l'any. Que hagi estat seleccionat per la selecció catalana, l'espanyola i/o l'hagin fitxat per algun equip de més categoria; Valors d'un Club, per la tasca de formació que fa un club. Per fomentar i promoure entre els infants i adolescents els valors i els aprenentatges positius de l'esport; Gest Esportiu Exemplar, per l'esportista, equip o club que hagi protagonitzat algun gest de joc net (fairplay) durant la temporada; Llarga Trajectòria, per a un referent que hagi dedicat la seva vida a un esport determinat. Ja sigui entrenador, exjugador, president, membre, staff, club centenari...; i Millor Esportista; pel millor esportista o equip de la temporada, sigui per resultats, èxits o rendiment esportiu.

Els seguidors del Bàsquet Girona, a Fontajau

Els seguidors del Bàsquet Girona, a Fontajau / ANIOL RESCLOSA

Un jurat de Primera

Girona tanca una temporada esportiva excepcional. Ha sigut un any històric, amb quatre equips competint a l'elit del futbol, el bàsquet masculí i femení, i l'hoquei. Aquests equips sèniors de la màxima categoria són el mirall per als joves que pugen, i també una mostra del potencial de les comarques gironines. El talent emergent que hi ha es manifesta dia a dia amb l'esforç dels esportistes i dels seus clubs. Per això els membres del jurat seran, al costat del president del GEiEG, Francesc Cayuela, i del Cap de Redacció de Diari de Girona, Jordi Roura; Eduard Recio, president del Girona CHStefi Batlle, CEO del Bàsquet Girona; Delfí Geli, president del Girona FC; i Laia Palau, directora esportiva de l'Uni Girona.

L'accés a la gala serà lliure, prèvia inscripció a través de www.diaridegirona.cat. Igualment allà els lectors també hi han pogut fer tantes propostes com vulguin -a través d'un formulari web del 2 a l'11 de juny- tenint en compte que els/les candidates seran persones o clubs esportius gironins que per la seva trajectòria, resultats, èxits o rendiment esportiu hagin sigut un referent al territori. La participació va ser oberta i il·limitada, però això sí, es van haver d'explicar els motius pels quals la persona/entitat/equip propostes es mereix el reconeixement.

Entre totes les propostes rebudes, Diari de Girona ha seleccionat 3 finalistes d'entre tots els candidats de cada categoria. Aquests finalistes es van anunciar la setmana passada, i el jurat n'ha escollit els guanyadors, que es faran públics durant la gala d'aquest vespre.

Socis del Girona d'hoquei, al pavelló de Palau

Socis del Girona d'hoquei, al pavelló de Palau / MARC MARTI FONT

Els protagonistes

Un cop valorades totes les propostes, Diari de Girona ha deliberat que els finalistes de la primera edició dels Premis Atenea són: Abril Vallmajó, Biel Nadal i Mariona Señé en la categoria Jove Promesa; l'AE Fornells, el GEiEG Esport adaptat i l'Olímpic Farners en la categoria Valors d'un club; Pere Puig, l'Oncolliga/Oncotrail i el Futbol Base Vilobí en la categoria Gest esportiu exemplar; Nora Santaló, Jaume Llaverola i Nuri Soler en la categoria Llarga trajectòria; i Laia Codina, Bàrbara Ramon i Joan Jorquera en la categoria Millor esportista.

Premis Atenea logos peru de notícia

Premis Atenea logos peru de notícia