Premi Melius al millor esportista de la temporada 2022/23

Els finalistes són la jugadora del Barça nascuda a Campllong Laia Codina, guanyadora de Lliga i Champions; l’atleta de Santa Coloma de Farners Barbara Ramon, classificada per al Mundial de l’Índia; i el taekwondista de Roses Joan Jorquera, bronze als Mundials

Laia Codina durant un patit contra l'Alabès

Laia Codina durant un patit contra l'Alabès / FC Barcelona

Jordi Bofill

Jordi Bofill

El Premi Melius va destinat al millor esportista de la temporada. Una ocasió significativa per celebrar els èxits, el talent i l’excel·lència d’uns esportistes que han brillat de manera extraordinària al llarg d’aquesta temporada 2022-23. És que ser el millor esportista de la temporada no només implica destacar en el camp de joc, sinó que també requereix una dedicació exemplar, una preparació intensa i una mentalitat competitiva imparable. Aquest premi reconeix l’excel·lència en l’esport i honora a aquell que ha destacat per la seva superioritat en la seva disciplina.

Els finalistes d’enguany han demostrat una habilitat excepcional, un domini tècnic i una fortalesa física inigualables, han superat els reptes amb determinació i han deixat clar que tenen una molt bona actitud dins i fora del camp i que són un exemple a seguir per a tots els esportistes. Els finalistes del premi Melius són: la jugadora del Barça nascuda a Campllong Laia Codina, guanyadora de Lliga i Champions; l’atleta de Santa Coloma de Farners Barbara Ramon, classificada per al Mundial de l’Índia; i el taekwondista de Roses Joan Jorquera, bronze als Mundials.

Laia Codina durant un patit contra l'Alabès

Laia Codina durant un patit contra l'Alabès / FC Barcelona

Laia Codina

La futbolista de Campllong juga al Barça, amb qui ha guanyat lliga i Lliga de Campions. Aquesta temporada ha debutat amb la selecció espanyola absoluta. Juga de defensa central. El curs 2021/22 va estar cedida al Milan. Formada a la base del Cassà, on jugava amb nens, de petita ja va fer el salt a la base del Barça, on es va acabar de formar.

Actualment, Codina és una de les futbolistes concentrades per al Mundial d’Austràlia i Nova Zelanda amb la selecció femenina que dirigeix Jorge Vilda. De fet, la jugadora gironina sabrà demà mateix si entra en la llista definitiva de vint-i-tres i participa en el seu primer Mundial. Codina ja té experiència en tornejos internacionals amb les categories inferiors de la selecció, sent campiona d’Europa amb la sub-19. 

Vilda la va cridar per primer cop el passat mes d’octubre, en els partits de preparació contra Suècia i els Estats Units.

L'atleta colomenca, Bàrbara Ramon

L'atleta colomenca, Bàrbara Ramon / Twitter

Barbara Ramon

Enguany ha estat una de les atletes que després de tants i tants anys al capdavant de l’atletisme segueix al primer nivell, obtenint el bitllet per anar al mundial de l’Índia. Porta tota una vida dedicada a l’atletisme, són moltes les marques que ha aconseguit al llarg de la seva trajectòria esportiva. Bona part gràcies a la seva constància i a les seves arrels familiars. L’atleta Ramon s’ha fet un lloc entre les millors atletes estatals assolint mínimes que li han permès presentar-se a campionats Europeus. Ara l’atleta de Santa Coloma prepara un repte majúscul: el Mundial que es farà a l’Índia el pròxim mes de novembre. Alhora, la Barbara Ramon ha convertit la seva passió en el seu ofici, ja que actualment és l’actual entrenadora del Club Olímpic Farners.

Joan Jorquera

El taekwondista de Roses ha guanyat dues medalles de bronze al Campionat Mundial de Taekwondo, els anys 2022 i 2023 (fa poques setmanes), i dues medalles al Campionat Europeu de Taekwondo, plata el 2021 i bronze el 2022. Té clares opcions d’anar als Jocs Olímpics de l’any que ve. Porta el Taekwondo als seus gens: pràcticament va fer el salt del bressol al tapís del gimnàs del seu pare (Juan Jorquera) el Joans TKD deRoses. Entrena al CAR.

El taekwondista rosinc Joan Jorquera Cala es va penjar recentment la medalla de bronze en el Campionat del Món absolut de taekwondo que es va celebrar a Baku (Azerbaidjan). El competidor del TKD Joan’s de Roses ho va aconseguir a la categoria de pes gall (-63 kg). Jorquera havia guanyat els quatre combats previs (contra rivals de Croàcia, campió europeu, Xile, Mongòlia i San Marino) fins que a les semifinals va topar contra l’espigat taekwondista tailandès Banlung Tubtimdang (2-0). El novembre passat, també va ser tercer en el Campionat del Món celebrat a Guadalajara (Mèxic). Continua fent camí per intentar classificar-se per als Jocs Olímpics de París de 2024.

El seu rendiment excepcional és un testimoni dels seus esforços inigualables.

Premis Atenea logos peru de notícia

Premis Atenea logos peru de notícia