Premi Plausus a una conducta ètica i esportiva impecable

Els finalistes són l'exdirector esportiu de l'Uni Pere Puig, la cursa Oncotrail i el Futbol Base Vilobí

Pere Puig

Pere Puig / ANIOL RESCLOSA

Jordi Bofill

Jordi Bofill

El Premi Plausus valora un gest exemplar, un comportament, una conducta impecable, ètica i esportiva tant dins com fora de la pista... Lliurar aquest premi té com a objectiu reconèixer i celebrar un esportista, un entrenador, un equip, club o entitat que ha demostrat que el fair play és un dels seus valors fonamentals més enllà dels resultats. Un valor que no només es refereix a seguir les regles i normes, sinó que implica tenir una actitud respectuosa, honesta i generosa cap als altres competidors. Aquest premi representa l'essència d'allò que fa que l'esport sigui noble i inspirador. Els nominats són l'exdirector esportiu de l'Spar Girona Pere Puig, la cursa Oncotrail i el Futbol Base Vilobí.

Pere Puig

Exdirector esportiu de l'Spar Girona i ara membre de la base del Bàsquet Girona Uni Laia Palau. És un històric del bàsquet gironí femení i un dels impulsors de l'Uni des dels seus orígens. Tal com va escriure el director de l'Empordà, Marc Verdaguer, en una columna d'opinió publicada en aquest mateix diari, «de les bones paraules als fets hi ha un llarg camí. I, al costat d'un altre petit grapat de noms claus, aquest trajecte l'ha recorregut Pere Puig. Durant molts anys. Rebent elogis per aconseguir fitxar Chelsea Gray o per convèncer a Laia Palau. Però, també, durant temps, preocupant-se de canviar l'horari del partit d'un cadet, parlant amb pares, ajudant a buscar recursos econòmics (o avançant diners de la seva butxaca per pagar nòmines). Les comparacions sempre són odioses, però, segurament, Pere Puig ha estat el millor director esportiu que hi ha hagut mai en els diferents clubs professionals, de l'esport que sigui, de Girona. Pel seu encert en els fitxatges, però sobretot pel llegat que deixa a la ciutat, El de moltes nenes, i nens, que han gaudit, i somiat, veient un triple de Jordana, una assistència de Laia Palau, una jugada màgica de Chelsea Gray o una penetració de Gardner».

Cursa Oncotrail

Cursa Oncotrail / DDG

Cursa Oncotrail

És una cursa per equips de 100 km organitzada per la Fundació Oncolliga Girona conjuntament amb l'Agrupació Excursionista Palafrugell i el Club Atlètic Palafrugell i que té com a objectiu recaptar fons per millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer. La cursa se celebra cada any el primer cap de setmana d'octubre.

Futbol Base Vilobí

Futbol Base Vilobí / DDG

Futbol Base Vilobí

Per la seva llarga trajectòria solidària amb el Base Vilobí ha permès recaptar quantitat d'aliments de tota mena entre col·lectius més vulnerables amb un recapte solidari que organitzen des de fa molts anys i que implica molta gent.

Amb aquest comportament segur que els tres finalistes han estat capaços d'influir en altres i actuant com a model a seguir i inspirar per adoptar aquests valors i comprendre que la competitivitat es pot combinar amb l'esperit esportiu i el respecte mutu. Perquè el Premi Plausus no només és un reconeixement al comportament impecable, sinó que també és un recordatori per a tots nosaltres de la importància de promoure el fair play a tots els nivells de l'esport. És una invitació a reflexionar sobre el valor de l'esportivitat i a fomentar un entorn esportiu saludable i respectuós.

Premis Atenea logos peru de notícia

Premis Atenea logos peru de notícia