Gerard Brull lidera el «bon moment» de l'arbitratge gironí

Nascut a Palamós, serà encarregat d'impartir justícia a Primera RFEF

L'àrbitre palamosí Gerard Brull, al costat de Pep Guardiola i Xavi Hernández.

L'àrbitre palamosí Gerard Brull, al costat de Pep Guardiola i Xavi Hernández. / FCF

Jordi Bofill

Jordi Bofill

Amb només dinou anys, Gerard Brull Acerete, nascut a Palamós el 1997, ja havia xiulat a Tercera Divisió. Va ser el 2016 i ara, en ple 2023, serà l'àrbitre gironí que dirigeixi partits en una categoria més elevada. Ho farà a Primera RFEF, la tercera categoria del futbol estatal. Brull està a un esgraó del futbol professional. «El moment de l'arbitratge gironí és molt i molt bo. Hi ha una fornada interessant, de gent jove capacitada. I sobretot amb actitud. Tenen ganes de créixer i se'ls nota. Per a tots ells, la temporada ha estat fantàstica», destaca Rafa Orellana, el màxim responsable del Comitè Tècnic d'Àrbitres de Girona. Dos noms propis sobresurten per damunt de la resta: l'esmentat de Brull i el de Pol Arenas, nascut a Figueres, que xiularà a Segona RFEF. «Tant de bo puguin arribar a categories més elevades. Crec que les condicions hi són. Brull i Arenas, com els àrbitres que pugen d'avall, tenen talent i fam per continuar fent passos endavant».

Brull lidera una llista d'onze col·legiats gironins, entre àrbitres i assistents, en categories nacionals. A Primera RFEF, com a assistent, també hi haurà Jordi Fulla. Si baixem a Segona RFEF, trobem el figuerenc Pol Arenas (2000) i l'assistent Guillem Batlle; mentre que a Tercera RFEF hi ha els àrbitres principals Ángel Berjaga (Vidreres), Jan Cobos (Figueres, 1998) i el gironí Sergi Rimbau; i els assistents Antoni López MadernJose BerjagaÁlex López i Arnau Massana.

L'àrbitre Adrià Ballesteros, de la Lliga Elit.

L'àrbitre Adrià Ballesteros, de la Lliga Elit. / FCF

A la Lliga Elit, categoria de nova creació, apareix, amb 21 anys, l'àrbitre Adrià Ballesteros (Girona) i l'assistent Marcos Gómez. I a partir d'allà, un ampli catàleg de noms omple la Primera, la Segona i la Tercera Catalana, abans d'uns quants ascensos que encara s'han d'oficialitzar entre els assistents. Els definits fins ara són els següents: a Primera Catalana, els col·legiats Martí Davesa, Pau TéllezFederico Cáceres, Adam PorxasRodrigo MurilloJuan Trejo i els assistents David ClaparolsSkali RodríguezRaúl Blanquez; a Segona Catalana, Roger PlumaHarti El Mouaddan, Joel Nogareda, Adrià Jofre, Raúl Blanquez, Andreu Escandell, Ernest Molina i Fran Domínguez; mentre que a Tercera Catalana trobem el gran gruix: Albert Cabrera, Sergi CáceresAlae Laktami, Mario Arroyo, Borja Basterretxea, Diego Morilla, Quim Piña, Pep Grau, Joan Pons, Marc GómezSamir AchkirouDauda MballowFelipe Sotelo, Mohamed Elmezouak, Alfons Lladó i Bru Ayach. Els àrbitres i assistents gironins que comandaran els xiulets de la temporada 2023-24.

Subscriu-te per seguir llegint