Laporta: «Tenim millor equip que el Reial Madrid

El president del Barça assegura que està "molt satisfet de la plantilla"

"Em centro a fer una plantilla competitiva i no a fitxar individualitats", assevera

Joan laporta

Joan laporta / Sport

Ivan San Antonio

El president del Futbol Club Barcelona, Joan Laporta, repassa l'actualitat esportiva del club en una extensa entrevista amb SPORT, del mateix grup editorial que Diari de Girona..

Laporta reconeix les dificultats del mercat a causa del límit salarial, però deixa clar que l'equip blaugrana és favorit per a guanyar la Lliga i que és millor que el de l'etern rival. "Tenim millor equip que el Madrid i, individualment, també som millors amb una certa diferència amb els nostres rivals. Com a soci i aficionat estic molt satisfet amb l'equip que estem construint".

Laporta va assegurar que no es fixa en el que es gasten els altres equips i només se centra a millorar al Barça. "Nosaltres ja tenim un equip molt competitiu. Hem guanyat la Lliga espanyola i podem continuar exercint hegemonia en aquesta competició. Em centro a fer un bon equip per sobre de fitxar individualitats. Nosaltres hem fitxat a Gundogan i Íñigo Martínez i ens donaran un gran rendiment com els altres que vindran".

El president blaugrana va comentar que "tenim clares les peticions de l'entrenador. Falta potser un lateral i algú al centre del camp i intentarem satisfer-lo. L'equip ha tornat a guanyar títols importants i som ambiciosos de cara al futur. S'està treballant bé i l'entrenador també ho està fent bé. Tots volem viure moltes més alegries durant els pròxims anys".

Segons Laporta, Arda Güler va estar prop del Barça. De fet, Deco va arribar a un acord amb el Fenerbahçe amb el qual s'assegurava el traspàs del futbolista. Laporta, en l'entrevista, va confirmar que la xifra acordada van ser "17,5 milions d'euros" i, a més, va assegurar que "amb el jugador estàvem d'acord". Però tot es va torçar quan va entrar en joc el Reial Madrid, fet que també va dir el mateix futbolista en la seva presentació amb el conjunt blanc.

El president del Barça té clar que "podíem haver arribat a competir", però també que ni li van plantejar: "Ni amb Arda ni amb altres jugadors que volen venir al Barça". La raó és que "ens autoimposem uns criteris que no transgredirem" amb l'objectiu de "no tornar a retrocedir".

I és que Joan Laporta no estava disposat a entrar en una subhasta per un futbolista que encara ha de demostrar moltes coses en el futbol al més alt nivell: "Hem d'aplicar el sentit comú i pensem que d'aquesta operació, per les magnituds que s'estaven donant, devíem apartar-nos".

Així va ser quan, com comenta el dirigient "van entrar altres clubs", nomenant explícitament el club que presideix Florentino Pérez: "El Madrid ha entrat i ha considerat que havia de pagar les quantitats que han pagat". En canvi, "nosaltres aquí pensàvem que no hi havíem d'entrar" perquè "hi ha més jugadors que crec que els podrem aconseguir sense entrar en aquesta batalla". "Pensem que seria per part nostra un error", va acabar dient. 

Vitor Roque ja ha signat el seu nou contracte amb el Barça i arriba procedent de l'Athletico Paranaense. El club el farà oficial en les pròximes hores, però el seu fitxatge està tancat al cent per cent. Tant que només falta saber quan es podrà unir al projecte de Xavi i vestir-se de blaugrana. Qüestionat per això, Laporta entén que dependrà de com evolucioni el Joc net a nivell salarial de la primera plantilla.

De fet, Laporta va comentar durant l'entrevista concedida a SPORT que el seu aterratge en la Ciutat Esportiva està condicionada també al "pla de viabilitat", encara que obre la porta a generar "uns ingressos que ens donin Joc net". En aquest cas, hauran de prendre una decisió a l'hora de triar incorporar a "un jugador o altre".

I és que la idea inicial de l'entitat és que Vitor Roque s'uneixi al grup el gener de 2024, coincidint amb l'obertura del mercat de fitxatges d'hivern. Encara que ningú en el club descarta la possibilitat que, finalment, el brasiler segueixi durant tota la temporada a l'Athletic Paranaense a l'espera de poder unir-se al grup de Xavi Hernández. Totes les opcions estan obertes perquè el futbolista desitja jugar ja al Barça i el Barça també desitja que així sigui.

Malgrat això, segons com vagi la gestió del mercat i de com quadrin les finances blaugranes la seva incorporació es durà a terme en un moment o altre. Si res canvia, tot està previst, avui dia, per el gener de 2024.