Gerard Piqué: "Expandirem la Kings League a Brasil, Mèxic, França i Itàlia"

L'exfutbolista assegura que, a la llarga, la competició desembocarà en una mena de torneig "per ser el millor equip del món", a semblança d'un Mundial

Gerard Piqué.

Gerard Piqué. / EFE

EFE

L'exfutbolista i president de Kosmos, Gerard Piqué, ha anunciat, en una entrevista concedida a EFE, que el 2024 serà l'any de l'expansió de la Kings League per Amèrica –amb una competició al Brasil i una altra d'enfocada al mercat llatinoamericà amb seu a Mèxic - i també a França i Itàlia.

Quan falten quinze dies perque el Civitas Metropolità de Madrid aculli les Finals a Quatre de les lligues d'estiu de la Kings League i la Queens League, Piqué parla del futur de la seva reeixida proposta de futbol i entreteniment, que pretén replicar a diversos territoris fins tenir una desena de competicions repartides per tot el món en un termini de tres anys.

Expliqui'ns aquests nous projectes per a la Kings League que Kosmos té preparats per al 2024.

El 2024 és l'any en què ens expandirem, i això comporta molta dedicació i molt de temps. Després de fer un exercici d'exploració sobre quins serien els mercats més importants o prioritaris per a nosaltres, hem decidit apostar per tota l'Amèrica de parla hispana, el Brasil, França i Itàlia.

Tots ells reuneixen dues coses: que els agrada molt el futbol i que tenen una important comunitat de streamers i així és com vam néixer nosaltres i com volem continuar.

On serà la seu de la Kings League a Amèrica?

Podem dir que ja és segur que al gener anirem a Mèxic. Aquí és on tindrem casa nostra, el nostre pavelló, com el tenim aquí a Barcelona (el Cupra Arena). I la Lliga es dirà Kings League Américas.

Després d'escollir pavelló, haurem d'escollir els dotze presidents que tindran la sort de tenir-hi un club i que seran streamers de parla hispana de tot Amèrica, i també el que serà el president de la Lliga. A l'octubre serà quan segurament hi anem físicament i ho anunciarem absolutament tot, després celebrarem el draft i al gener començarem la temporada.

Amèrica és un continent molt gran. Quins països es veuran representats a la competició?

La Kings League Américas tindrà presidents o propietaris de diferents països.

Volem involucrar com més països millor. Hi haurà països de Centreamèrica, i d'Amèrica del Nord que parlin espanyol també n'hi haurà un parell. Després hi haurà algun club colombià, xilè, argentí... En tenim cinc o sis que ja estan confirmats, no podem dir-los encara, però estem en el procés i cada cop en queda menys perquè es faci realitat.

Per què han decidit crear una Kings League només per al Brasil en lloc d'incloure aquest país a la Lliga americana?

Volem diferenciar el que és la Kings League Américas del que serà la Kings League a Brasil, on Neymar tindrà el seu club, perquè seran dues competicions diferents.

Ho hem volgut així, bàsicament per l'idioma, perquè creiem que és un tema important. Com interactuen els presidents entre ells, com ho fan amb el president de la Lliga. Volem que l'espanyol sigui la llengua de la Kings League América i el portuguès serà la de la Lliga al Brasil. A més, creiem que el mercat d'aquest país concret dóna per tenir una Lliga pròpia.

Les dues Lligues arrencaran de manera simultània el gener del 2024?

Primer arrancarà la Kings League Américas. Al final crear una competició d'aquestes característiques comporta dedicar-hi molta energia i molt de temps, no només a la part que l'aficionat veu, sinó també a crear una estructura, unes oficines, un equip de 30 o 40 persones i tot el que comporta també pel que fa a operacions, adequar el pavelló a tot allò que nosaltres volem a nivell de producció, etc.

A tot això, li hem de dedicar temps i no podem llançar cinc o sis Lligues alhora, ja ens agradaria. Hem d'anar pas a pas, i el nostre primer objectiu és llançar la Kings League Américas.

L'expansió de la Kings League a Europa es pot esperar?

Tant França com Itàlia són objectius per al 2024. No sé si a l'inici o potser el segon trimestre, però és on tenim les converses més avançades, i diria que hi pot haver alguna sorpresa d'última hora. L'expansió a Anglaterra i Alemanya la deixarem segurament pel 2025.

Imagino que la idea és que aquesta expansió de la competició desemboqui finalment en una mena de Champions League o Kings League Mundial.

Correcte. Vegem on la situem al calendari i com ho fem per reunir els millors clubs o equips de cada Lliga i que competeixin per ser el millor equip del món.

El sistema de competició de les noves Lligues serà el mateix que el de la Kings League original o pretenen innovar?

Sí, volem que totes les competicions tinguin el mateix calendari i també crearem un comitè que s'encarregarà que totes les Lligues es regeixin per les mateixes regles.

Al final, el que volem és que hi hagi una competició internacional anual on es classifiquin els millors de cada Lliga. Aleshores, des del moment en què tu ajuntes diversos equips de cada Lliga en una nova competició, necessites que les normes siguin les mateixes per a tots perquè cap equip parteixi amb avantatge.

Les noves Lligues es crearan també sobre el mateix model de negoci basat en patrocini i plataformes obertes?

Nosaltres al final vam néixer al món streamer, vam néixer en obert per a tothom i volem continuar així. És vital el fet d'arribar a més gent millor i que no hi hagi una barrera d'entrada, ja sigui econòmica o d'una altra índole, així que intentarem sempre preservar això.

També mantindrem el perfil dels presidents, que creiem que ha estat part del nostre èxit: una barreja de jugadors, exjugadors i streamers.

Han pensat a exportar el format d'èxit de la Kings League a altres esports en un futur a curt termini?

És una possibilitat, però primer volem desenvolupar bé el món de la Kings League al futbol. La idea que tenim al cap és fer de vuit a deu Lligues a diferents territoris i que els millors clubs d'aquestes Lligues, com he dit abans, es puguin unir per enfrontar-se a una competició internacional.

A això creiem que hi haurem de dedicar, mínim, dos o tres anys, i un cop aconseguim el que tenim planificat, ens posarem com a objectiu potser anar a altres esports, però ara mateix creiem que encara hi ha molta feina per fer en el futbol.