Aquestes són les millors jugadores de futbol d'Espanya

T'expliquem quines són actualment les millors futbolistes nascudes a Espanya i que juguen a la Selecció

Alexia Putellas, capitana de la selecció espanyola, a la seva arribada a Nova Zelanda

Alexia Putellas, capitana de la selecció espanyola, a la seva arribada a Nova Zelanda / Pablo García/RFEF

Álvaro Escorial

El futbol femení ha patit una profunda explosió a Espanya en els últims anys de la mà d'un creixement i d'una expansió cada vegada més gran a escala internacional. Els èxits europeus com les dues Champions del Barça, la compra del CD Taló per part del Reial Madrid, tenir a una jugadora dues vegades Pilota d'Or o la conquesta de la professionalització de la Lliga femenina han provocat que els aficionats i aficionades coneguin cada vegada més a les futbolistes que estan sent part activa d'aquests èxits i que s'han convertit en les millors futbolistes de la història d'Espanya.

Cada vegada són més les nenes i els amants d'aquest esport que veuen referents en el nostre futbol femení nacional i no és per a menys: futbolistes com Alexia Putellas, Aitana Bonmatí, Mapi León o Esther González s'han convertit en les figures dels nostres clubs i de la selecció i és per això, que s'han convertit en les millors jugadores de futbol d'Espanya. I aquí, us oferim una guia perquè coneguis millor a cadascuna d'elles:

Alexia Putellas

Alexia Putellas és la futbolista espanyola del moment. Coneguda com "la Reina" pels aficionats del futbol femení, és guanyadora dues vegades de la Pilota d'Or (2021 i 2022), és l'actual millor futbolista del món i un dels majors referents dins del panorama del futbol femení actual.

La migcampista del Barça va començar la seva carrera l'any 2001, en el planter del CE Sabadell i durant anys va recórrer un llarg camí per les pedreres de Barça, Espanyol i el primer equip del Llevant fins a convertir-se en jugadora de ple dret del primer equip del FC Barcelona, club amb el qual ha conquistat les dues Champions de la seva carrera, set Lligues i sis Copes i les dues Pilotes d'Or que la converteixen en figura mundial i amb una figura mediàtica. La història d'Alexia s'ha convertit en un dels miralls més representatius per a aquelles nenes que somien a ser avui futbolistes, ja que és una de les futbolistes més conegudes del món.

Aitana Bonmatí

Aitana Bonmatí és una altra de les futbolistes que més estan destacant en els últims anys al nostre país i que s'ha convertit gràcies al seu talent en una de les millors futbolistes del nostre país. Bonmatí ha passat en una dècada al planter del Barça a ser aspirant a conquistar la Pilota d'Or d'igual forma que la seva companya d'equip i Selecció Alexia Putellas. La migcampista culer ha anat creixent amb els anys, s'ha convertit en figura fonamental en la Selecció espanyola de Jorge Vilda i ha aconseguit fer-se eco mundialment, gràcies a les seves actuacions en partits crucials per al seu club, destacant com a 'MVP' en les dues finals de Champions conquistades pel FC Barcelona.

Aitana Bonmatí celebra el segon gol d'Espanya

Aitana Bonmatí celebrant un gol d'Espanya / AMANDA PEROBELLI / REUTERS

Mapi León

Mapi León és una altra de les figures més importants del futbol femení espanyol. La central, formada en el planter del Saragossa CFF s'ha convertit en peça fonamental i líder de la defensa del Barça i fins a l'Eurocopa 2019 de la Selecció espanyola, equip al qual va renunciar per discrepàncies amb el seleccionador Jorge Vilda. León va ser una de les signants de la carta contra Vilda, que al costat de quinze companyes renunciaven a ser internacionals fins a la marxa de l'entrenador.

Mapi León entrenant amb la selecció espanyola

Mapi León entrenant amb la selecció espanyola / Arxiu El Periòdico

Mapi més enllà de ser una excel·lent defensa central, destaca per la seva conscienciació social amb el col·lectiu LGTBI, ja que va ser una de les primeres jugadores que va parlar de la seva homosexualitat. A més, és una futbolista que quedarà per a la història de la Lliga, perquè va ser la primera jugadora per la qual es va pagar un traspàs a la Lliga Femenina. Va ser de l'Atlètic de Madrid al FC Barcelona, per la qual cosa ja es podia intuir que era una de les millors futbolistes del nostre país.

Esther González

Esther González és una altra de les futbolistes més en forma del futbol espanyol. La jugadora del Reial Madrid és una de les millors davanteres que han passat per la Lliga, fet que ha demostrat durant anys a l'Atlètic de Madrid o el Llevant, on va sumar 29 gols i va estar a punt de ser la pitxitxi de la Lliga, únicament superada per Jenni Hermoso. Campiona de tres Lligues i una Copa del Rei en l'Atlètic de Madrid, actualment també és una de les jugadores més importants del nostre país i continua marcant gols en la Selecció Espanyola i en les porteries de l'Estadi Alfredo Di Stéfano.

Esther González, jugadora del Reial Madrid, és una de les millors davanteres d'Espanya

Esther González, jugadora del Reial Madrid, és una de les millors davanteres d'Espanya / Arxiu El Periòdico

Athenea del Castillo

Amb Athenea del Castillo parlem d'una de les futbolistes que han explotat en els últims anys i una de les jugadores més divertides de veure en la Lliga F i una de les figures més importants del recentment creat Reial Madrid Femení al costat d'Esther González.

Aitana Bonmatí i Athenea del Castillo celebrant un gol

Aitana Bonmatí i Athenea del Castillo celebrant un gol / Arxiu El Periòdico

L'extem nascuda a Solars (Cantàbria) va destacar al Deportivo de la Coruña gràcies al seu futbol elèctric ple de regats i verticalitat. Aquestes qualitatsli van valer per aterrar en el Reial Madrid, on ja s'ha convertit en un dels noms propis de l'onze titular d'Alberto Toril i és la màxima regatejadora de la Lliga F. Assistent, golejadora, també és una de les imprescindibles per a Jorge Vilda en la Selecció i és una de les millors futbolistes d'Espanya.

Jenni Hermoso

Jenni Hermoso és una total institució en el futbol femení espanyol. La davantera madrilenya és la màxima golejadora de la història de la Selecció Espanyola femenina i considerada per a molts una de les millors futbolistes femenines en la història del nostre país. L'actual davantera del Pachuca mexicà va ser Pilota de Plata l'any 2021, ha perforat durant l'última dècada les porteries de mitja Europa gràcies a les seves experiències en clubs com l'Atlètic de Madrid, Rayo Vallecano, Tyresso F.F, l'FC Barcelona i el Paris Saint-Germain. Al Camp Nou es va convertir en la màxima golejadora històrica del FC Barcelona amb 125 gols.

Jennifer Hermoso amb la selecció espanyola

Jennifer Hermoso amb la selecció espanyola / Arxiu El Periòdico

Jenni Hermoso és també una de les futbolistes amb millor currículum i palmarès de la història del futbol femení espanyol, ja que al llarg de la seva trajectòria ha aconseguit una Champions femenina, set Lligues, cinc Copes de la Reina i una Copa de França.

Salma Paralluelo

Amb tot just 19 anys, Salma Paralluelo ha aconseguit trencar la barrera de ser una de les futbolistes amb major projecció del nostre futbol femení fins a convertir-se ja en una de les millors futbolistes d'Espanya.

Salma Paralluelo i Aitana Bonmatí

Salma Paralluelo i Aitana Bonmatí / Arxiu El Periòdico

Però Salma no és només un talent en el futbolístic, ja que durant anys ha combinat la seva faceta com a jugadora amb les competicions nacionals i internacionals d'atletisme, perquè l'extrem esquerre de Saragossa també va ser velocista, disciplina en la qual va arribar a conquistar dues vegades la medalla d'Or en el Festival Olímpic de la Joventut Europea fins a la seva retirada definitiva l'any 2022, data en la qual va decidir centrar-se en la seva carrera com a futbolista. Campiona sub-17 d'Europa, del món en 2018 i del Mundial Sub-20 en 2022, Salma ja s'ha convertit en una de les estrelles de l'esport femení nacional i en l'FC Barcelona, on comença a ser un nom important.