A una victòria de vuitens

Espanya pot certificar aquest dimecres el passi a la següent ronda i buscarà, davant Zàmbia, marcar el màxim nombre de gols

Kundananji i Banda són les dues grans amenaces conegudes

La selecció espanyola realitza el seu posat oficial a Nova Zelanda

La selecció espanyola realitza el seu posat oficial a Nova Zelanda / EFE

Maria Tikas (Enviada especial - Nova Zelanda)

La segona jornada de la fase de grups del Mundial ja està en marxa. Aquest dimecres (9:30 h hora espanyola, TVE) és el torn per a la selecció espanyola. El conjunt que dirigeix Jorge Vilda s'enfronta a Zàmbia, per a intentar aconseguir el bitllet per als vuitens de final.

Per això haurà d'aconseguir els tres punts davant una selecció que, encara que té el pitjor rànquing FIFA - situada en el número 77-, i després de perdre el primer partit per golejada davant el Japó (0-5), té arguments per intentar complicar el partit com ja va demostrar en l'últim test abans de començar el Mundial quan va superar a Alemanya, una de les grans candidates, per 3-2.

Sense confiar-se

Espanya parteix com a gran preferida per emportar-se el partit, més fins i tot, després del debut en el torneig quan abans del descans la 'Vermella' havia sentenciat el duel amb un 3-0. I van poder ser molts més. Precisament, l'efectivitat és l'assignatura pendent de la selecció espanyola, conscient que contra l'equip costa-riqueny els va servir, però que davant altres seleccions de major nivell els pot passar factura. L'equip és conscient d'això i durant la setmana ha estat treballant la precisió i la finalització. Perquè guanyar a Zàmbia és el principal objectiu, però també marcar el màxim de gols possibles, que poden ser clau en la disputa de la primera plaça.

Zàmbia, pel seu costat, intentarà dificultar la creació de joc espanyola intentant parar el joc tot el possible, amb un sistema defensiu ben clar i apostant per les transicions i l'atac a l'esquena de la defensa, un aspecte que haurà de tenir en compte Espanya, acostumada a arriscar en defensa atacant en camp contrari i jugant amb la defensa molt avançada.

Dues amenaces conegudes

En aquest aspecte, hi ha dues jugadores que són ben conegudes pel combinat espanyol i que caldrà posar molta atenció, com Kundananji, davantera del Madrid CFF, segona màxima golejadora de la Lliga F i autora dels dos gols en l'única derrota que va cedir l'FC Barcelona en la Lliga (2-1), i, d'altra banda, la capitana i estrella de l'equip, Barbra Banda, actual jugadora del Shanghái Shengli Football Club, i amb passat al Logronyo la temporada 2018-19, que encara que ha estat un dels focus d'atenció en la prèvia del Mundial pels seus alts nivells de testosterona en el test de la FIFA, està participant amb normalitat i és la davantera referència del conjunt africà. De fet, va ser la bigolejadora en la victòria davant el conjunt alemany abans de començar el torneig. Banda va reconèixer en la roda de premsa prèvia al partit que l'equip «ha après molt del partit davant el Japó» i espera «mantenir la ment ben concentrada per no cometre els mateixos errors».

Una de les incògnites del partit serà si Alexia Putellas partirà des de l'inici en el camp o des de la banqueta. En aquest sentit, el seleccionador Jorge Vilda va explicar que les dues vegades guanyadora de la Pilota d'Or ha «completat els entrenaments amb bones sensacions», i encara que tothom tingui ganes de veure-la en el camp des del primer minut, tot apunta al fet que no arriscarà davant un rival tan físic i més tenint en compte que queda molt campionat per davant.