Els canvis d'aire dels pitxitxis gironins

Forgas, Solans, Pep Roca, Arnau Ruiz, Isiaka, Sawaneh i Hossni canvien de samarreta després d’inflar-se a marcar entre Segona RFEF i Quarta Catalana

Els pitxitxis gironins

Els pitxitxis gironins / DDG

Marcar un grapat de gols en una mateixa temporada és sinònim de tenir el telèfon col·lapsat a l'estiu. Ho saben bé els golejadors del futbol català i en especial del gironí, d'entre Segona RFEF i Quarta Catalana. Després de rumiar-s'ho, una desena dels depredadors de la demarcació han optat per canviar de samarreta el curs que ve per jugar a la mateixa categoria o en superiors. És el cas d'Ernest Forgas (de l'Olot al Sant Andreu), Sergi Solans (del Peralada al Girona B), Pep Roca (del Lloret al Figueres), Isiaka Sumareh (del Lloret B a provar al primer equip), Arnau Ruiz (del Palafrugell al Bisbalenc), Mahamadou Sawaneh (del Coma Cros al Can Gibert) i Hossni Jelleun (de l'Esplais a la Jonquera).

Els pitxitxis gironins

Els pitxitxis gironins / DDG

Isiaka, per fer oblidar Roca

Forgas ha deixat l'Olot després del descens a Tercera RFEF per seguir a la categoria on estava, Segona RFEF, amb el nouvingut Sant Andreu. Els garrotxins han mogut fitxa ràpidament amb el retorn del silenc Marc Mas. També a Tercera, el lleidatà Sergi Solans s'ha fet gran al Peralada, on ha anotat 11 gols en el seu primer any d'amateur. El Girona B, que el tenia cedit el curs passat, l'ha recuperat per poder estar a la zona alta del grup. Els peraladencs ja havien perdut el garrotxí Marc Nierga, autor de 9 gols i que ha fitxat pel Santa Coloma andorrà.

Pep Roca, pitxitxi de Primera Catalana amb 15 gols, ha deixat el Lloret per anar al Figueres, el club que el va veure créixer. «Estic encantat de tornar a casa, la Unió m'ha donat l'oportunitat de tornar i espero donar el millor de mi. Marxar del Lloret no va ser fàcil, va ser una sensació agredolça perquè m'hi vaig sentir molt a gust i van confiar molt en mi», explica Roca. A Vilatenim, el davanter vilafantenc jugarà a la nova lliga Elit, la mateixa on hi estaran els selvatans. Per suplir la seva marxa, el Lloret té les esperances dipositades en Isiaka Sumareh, autor de 35 gols la temporada passada amb el seu filial. L'alhora entrenador del futbol base del Lloret va ser el pitxitxi del grup 17 de Tercera Catalana i aquest estiu farà la pretemporada amb el primer equip amb l'objectiu de convèncer Albert Batllosera.

Els destins dels pitxitxis gironins

Els destins dels pitxitxis gironins / DDG/FCF

Ruiz torna a casa amb Sala

Mahamadou Sawaneh és un altre màxim golejador de Tercera Catalana, en aquest cas del grup 18. El gironí va anotar 29 gols amb el Coma Cros, de Salt, i el Can Gibert, de Girona, va moure fitxa per incorporar-lo. Sawaneh jugarà a dues categories més sota les ordres de Gerard Lechuga. Qui també ha saltat de lliga és Arnau Ruiz, de Tercera a Segona Catalana. El bisbalenc va ajudar, amb els seus 35 gols, a retornar el Palafrugell a Segona. No obstant això, ha optat per tornar, un any més tard, al club del seu poble, l'Atlètic Bisbalenc: «Em van 'apretar' molt perquè tornés, molts dels jugadors són amics meus de la colla. A més, soc el coordinador del Bisbalenc i no em veia jugant contra el club», reconeix Ruiz. El camí de Palafrugell a la Bisbal no el farà sol perquè el seu millor soci aquest any al Gregal, Pau Sala (29 gols), també deixa els de Sepu per anar amb els d'Albert Albert.

El pitxitxi del futbol gironí de la temporada passada va ser Hossni Jelleun, autor de 43 gols amb l'Esplais, de Castelló d'Empúries, de Quarta Catalana. El davanter rosinc tenia clar que no es quedaria a l'última categoria territorial i finalment ha fitxat per la Jonquera, de Segona Catalana, una lliga que ja havia trepitjat amb el Can Gibert. «Tenia propostes del Marca de l'Ham, Gironès Sàbat i Base Roses, però l'oferta que més em va temptar era la de la Jonquera. Estic molt content. La Segona Catalana la conec i m'agrada perquè hi ha intensitat i hi comença a haver qualitat», confessa Jelleun.

Isma, pendent del futur, i set continuïtats

L'únic pitxitxi gironí que encara no té decidit el seu futur és Isma Chaabouchi, màxim anotador del grup 16 de Tercera Catalana amb l'Alt Empordà de Peralada, filial del club peraladenc. El rosinc ha tingut alguna proposta, però encara s'ho està rumiant i és poc probable que es quedi a l'equip de Manel Cabezos. Qui tot i inflar-se a marcar ha optat per mantenir-se fidel al seu club són els pitxitxis Aleix Feixas (Bescanó), Ali Gueye (Roses), Adrià Crous (Osor), Fabio Gonçalo (Sant Hilari-Sacalm) i tres jugadors d'equips de Palafrugell: Xavi Mora (Sauleda), Youssef Oukouis (Mas Mascort) i Ayoub Rebbouha (La Punxa).

Subscriu-te per seguir llegint