Salva Camps serà dilluns a Girona després del darrer torneig de la selecció

L'Espanya de Sergio Scariolo s'enfrontarà a Eslovènia i els Estats Units al Martín Carpena de Màlaga

Salva Camps, a Fontajau

Salva Camps, a Fontajau / ANIOL RESCLOSA

DDG/BEATRIZ TOCÓN

Màlaga viurà a partir de demà una cita molt especial i inoblidable. Espanya, els Estats Units i Eslovènia es donaran cita en un triangular històric i sense precedents per a celebrar el Torneig del Centenari de la Federació Espanyola de Bàsquet i preparar la cita del Japó, Filipines i Indonèsia. Serà molt especial per a tots els assistents, però amb més motiu per al seleccionador nacional, Sergio Scariolo, a qui en aquesta primera fase de preparació ajuda, entre altres, el tècnic del Bàsquet Girona, Salva Camps, que dilluns ja serà a Fontajau preparat per arrencar la feina.

El tècnic torna a la que va ser casa seva des de 2003 fins al 2008 en un Palacio de los Deportes José María Martín Carpena que el va veure situar l'Unicaja fins als quatre millors equips de tota Europa i al qual ara arriba per a dirigir a la millor selecció del món, segons el rànquing FIBA.

Precisament, ara afronta un dels reptes més importants de la seva carrera professional: l'etapa de transició del combinat nacional. Ja va demostrar el mes de setembre passat que aquest equip està fet d'una altra pasta, que pot guanyar l'or europeu sense cap gran estrella de l'NBA per davant de la Sèrbia de Nikola Jokic, la Grècia de Giannis Antetokounmpo, l'Eslovènia de Luka Doncic o la França de Rudy Gobert, que va collir la plata.

Ara arriba a Màlaga amb una altra mena de reptes, però també amb alguns problemes molt seriosos: el lloc de base. La baixa de Ricky Rubio ha deixat a Espanya sense el seu principal far sobre la pista. A menys de 20 dies per al Mundial, les solucions han d'arribar des de la mateixa llista.

Subscriu-te per seguir llegint