Laporta se surt amb la seva i el Barça obté 120 milions de finançament per a inscriure als seus futbolistes i apretar a Neymar

El club blaugrana aconsegueix que els fons alemanys i neerlandesos Allibero i NIPA Capital recomprin per 120 milions d'euros el 29,5% de la propietat de Barça Vision, quantitat que cobrarà per trams, amb la qual solucionarà els seus problemes amb les inscripcions i aspirarà a nous fitxatges

Joan laporta

Joan laporta / Sport

Francisco Cabezas

Joan Laporta, el president del Futbol Club Barcelona, continua sortint-se amb la seva a les situacions límit. Quan el temps més constrenyia, a dos dies que el primer equip s'estreni a la Lliga al camp del Getafe, va poder anunciar per fi la revenda als fons AlliberoNIPA Capital del 29,5% de la propietat del negoci de Barça Vision (Bridgeburg), fins ara en mans de Socios.com i de l'Orpheus Media de Jaume Roures i que no havien satisfet 60 milions d'euros aquest juny. L'acord s'ha tancat finalment en 120 milions d'euros, quantitat que el club blaugrana no cobrarà de cop, sinó a trams, i amb la qual podrà inscriure, fins a un màxim dels 60 milions pendents en el pla de viabilitat amb LaLiga. L'entrada de diners també ajudarà al fet que Laporta continuï experimentant amb les seves obsessions esportives, ja sigui NeymarJoao Félix. Per molt que el tècnic Xavi Hernández tingui altres preferències.

Barça Vision, que agrupa aquest negoci dels NFT's i el metavers que el club blaugrana està esprement -encara que sigui a força d'obtenir recursos econòmics immediats perquè siguin uns altres els qui explotin el mercat-, passa aquest 29,5% a les mans del fons alemany anomenat Allibero amb el que havia estat negociant el club blaugrana des de feia setmanes. Especialment caut va ser Eduard Romeu, vicepresident econòmic del Barça, ferm davant l'interès de diversos inversors (especialment de Mèxic i els països del Golf). Romeu continua guanyant pes als despatxos al compàs de la contínua entrada de capital.

03/07/2023 Joan Laporta y Javier Tebas en la gala de De LaLiga Santander a LALIGA EA SPORTS foto: captura de video de La Liga

03/07/2023 Joan Laporta y Javier Tebas en la gala de De LaLiga Santander a LALIGA EA SPORTS foto: captura de video de La Liga / 03/07/2023 Joan Laporta y Javier Tebas en la gala de De LaLiga Santander a LALIGA EA SPORTS foto: captura de video de La Liga

Alemanya i Països Baixos

Allibero cotitza a la Borsa de Frankfurt i, segons la nota emesa per l'entitat barcelonista, "és especialista en el suport integral dels clubs de futbol en temes de finançament i rendibilitat oferint assessorament i suport en tots els aspectes econòmics de les companyies".

Tanmateix, un altre fons d'inversió també formarà part del negoci, NIPA Capital B.V., en aquest cas dels Països Baixos. Segons el Barcelona, la companyia neerlandesa "proporciona una visió única i innovadora en el procés d'acceleració del creixement d'empreses i continuarà assessorant l'entitat en el futur".

El Futbol Club Barcelona, també va avançar per sorpresa un acord amb Mountain & Co. I Acquisition Corp, perquè aquesta companyia d'inversions tecnològiques ajudi a trobar nous fons disposats a invertir tant en Barça Media com a Barça Vision. Aquest negoci, això sí, ha de ser aprovat per l'Assemblea de socis compromissaris, els qual ja havien donat el vistiplau en el seu moment a la venda de Barça Vision (Barça Studios). L'entitat de Joan Laporta s'ha atrevit a valorar en 910 milions d'euros el negoci conjunt.

Ousmane Dembélé.

Ousmane Dembélé. / Europa Press

De Kessié a Dembélé

Amb tot, i després de les vendes de Kessié (12,5 milions d'euros) i la presumible de Dembélé (50 milions a repartir amb el futbolista), la directiva blaugrana tractarà de resoldre com més aviat millor els problemes amb les inscripcions que venia arrossegant. Urgia especialment la d'un dels fitxatges d'aquesta temporada, Ilkay Gündogan, amb una clàusula que li permet buscar una sortida si no és inscrit a LaLiga abans de la primera jornada. També esperen futbolistes que ja estan renovats, però el nou contracte no havia estat validat per l'ens regulador (com Sergi Roberto, el primer capità; Ronald Araujo, el tercer; Gavi, que estava inscrit per la via judicial, però no amb el seu nou contracte; el defensa Marcos Alonso; o el porter suplent, Iñaki Peña). Alejandro Balde, mentrestant, encara podia jugar amb la fitxa del filial. Abde espera obtenir fitxa del primer equip. Oriol Romeu, que ha arribat aquest estiu des del Girona, també espera el seu torn al costat del central Iñigo Martínez, encara lesionat i sense pressa per a ser inscrit, almenys fins al pròxim 31 d'agost.

Mentrestant, el Barça guanyarà temps per a continuar explorant un mercat en el qual Joan Laporta ha marcat com a prioritaris a Neymar Jr., pendent de rescindir el seu contracte amb el PSG i Joao Félix, a qui l'agent Jorge Mendes mai ha deixat d'acostar als despatxos del Barça davant els desacords del futbolista portuguès amb l'entrenador de l'Atlètic, Diego Pablo Simeone. Neymar, que en 2015 va guanyar la Champions amb el Barcelona a Berlín i que l'any 2017 va fugir cap a París després de dipositar els 222 milions d'euros de la seva clàusula, sospira per tenir una segona etapa al Camp Nou. Està disposat a rebaixar el seu salari, compta amb el vistiplau del president, malgrat que Xavi Hernández sempre va considerar que les peces prioritàries havien de ser unes altres: com Bernardo Silva, a qui el Manchester City no vol deixar escapar, o un lateral dret que solucionés d'una vegada els problemes de l'equip en aquesta zona del camp.