La jove golfista empordanesa Txell Alós destaca al mundial aleví

La de Torroella de Montgrí, campiona catalana en aleví, va acabar 38a en la prova dels EUA, i celebra aquesta «oportunitat única» que «mai» oblidarà

La golfista empordanesa Txell Alós al ressort de Pinehurst.

La golfista empordanesa Txell Alós al ressort de Pinehurst. / Comunica

Lluc Perich Pérez

Té només 11 anys, però la golfista empordanesa Txell Alós ja apunta maneres, i moltes. La setmana passada va situar-se com a millor europea del grup de la seva edat en el Mundial de golf per a joves celebrat als Estats Units, al ressort de Pinehurst. En el còmput general, va ser la 38a de 103 esportistes d’entre 7 i 12 anys.

Nascuda a Torroella de Montgrí, era l’única jugadora de l’Estat a participar en el torneig, i el maig passat va proclamar-se campiona de Catalunya en aleví a Vila-Seca (Tarragona). El mèrit és extra per la competidora de l’Empordà Golf Club de Gualta, ja que només fa un any i mig que practica aquest esport. Un talent especial. Al campionat d’Espanya va ser 22a, i, a l’europeu, va entrar dins les deu millors golfistes de la seva edat al continent. Aquestes dues proves van dur-la a viatjar fins a Cadis, primer, i llavors a Escòcia, a Edimburg. La setmana que ve se’n va a l’Open de Venècia, així que no para pas quieta.

I bé que li agrada: «El mundial ha estat una oportunitat única per conèixer altres noies de la meva edat i poder comparar amb el nivell que tenim a Catalunya. A tots els que puguin competir a l’US Kids ho recomano, encara que sé que no és fàcil classificar-se, però si ho aconsegueixes té un premi extraordinari».

Alós, que a més de tot plegat també és campiona alevina de pitch&putt (ho combina amb el golf), va viure «una experiència única que no oblidaré mai».