Bàsquet Girona: quaranta dies per posar-se a punt

Fjellerup, amb la selecció argentina, és l'única absència en l'inici de la pretemporada d'un equip que encara ha de resoldre la gran incògnita del futur de Marc Gasol

Jordi Roura

Jordi Roura

Tres mesos després d’haver tancat la temporada del retorn a l’ACB amb una derrota intranscendent a Fontajau contra el Baskonia, el Bàsquet Girona ha encetat avui la pretemporada del segon any a l’elit. A quaranta dies per l’estrena del nou curs a la pista del València, el proper 23 de setembre, l’activitat ha tornat a Fontajau amb la presència de la gran majoria de jugadors, perquè d’absència aquest estiu només n’hi ha una, Maxi Fjellerup, que es troba fent el preolímpic amb l’Argentina. Salva Camps, que fins diumenge va estar col·laborant amb Espanya i els preparatius pel Mundial, també és a Girona, preparat pel repte del seu debut com a tècnic principal a la màxima categoria, i amb l’encàrrec inicial de mantenir-hi l’equip. Les cartes són, ja, per tant, sobre la pista, amb una única incògnita, això sí, per resoldre, i no menor: si Marc Gasol jugarà una temporada més o, pel contrari, opta per plegar i obre la porta a alguna incorporació interior més.

Ahir els entrenaments van ser individuals, al gimnàs i a la pista, i entre avui i demà arrencaran els col·lectius. Els primers a treballar van ser Juani Marcos, Sergi Martínez, Mindaugas Susinskas, Yves Pons, Jaume Sorolla, Èric Vila i Stefan Dordevic. La resta de la plantilla, exceptuant Maxi Fjellerup que es troba disputant el preolímpic amb la selecció argentina, s’havien d’incorporar entre ahir a la tarda i avui. Es tracta de Ike Iroegbu, Markel Brown i Quino Colom. Salva Camps també va arribar ahir a Girona, havent finalitzat la seva concentració amb la selecció espanyola, on ha assistit al cos tècnic per a la preparació del Mundial. 

Durant aquests quaranta dies de preparació, el Bàsquet Girona jugarà diversos amistosos més la Lliga Catalana. La primera prova serà el divendres 25 d’agost, a les 19.30 h, contra el Rasta Vechta alemany, en la presentació davant de l’afició a Fontajau. Avui s’acaba el termini perquè els abonats reservin la seva localitat ja que aquest partit no està inclòs en el carnet. Els altres amistosos seran contra el Joventut en el torneig de Sant Julià de Vilatorta el 2 de setembre i el dia 18 davant del Baxi Manresa, a Salt. La Lliga Catalana portarà els gironins a la pista del Morabanc Andorra el dia 7 (20:30) i en cas de victòria en aquesta prèvia jugarien la semifinal, a Lleida, contra el Barça, per la Diada (20:30), i l’endemà, en el mateix escenari, la final o el partit pel tercer i quart lloc. Si es perd a Andorra i no s’arriba a les semifinals de la Lliga Catalana, hi haurà un amistós contra el Lenovo Tenerife el 10 de setembre a les Borges Blanques.

En els propers dies el club també té previst presentar les noves equipacions per a la temporada 2023/24 i anunciar quan es posen a la venda les entrades pels partits de lliga d’aquest curs.

Subscriu-te per seguir llegint