La Travessia de Roses fa 86 anys amb molt bona salut

La tradicional prova, amb victòries de Nil Ibañez i Júlia Coll, va tenir de nou una gran participació portant més de 150 nedadors a la badia, i va recordar David Herruzo entregant el 5è Premi Memorial

Lluc Perich Pérez

La segona Travessia de natació més antiga de Catalunya (només superada per la de Banyoles) va tornar aquest cap de setmana passat a Roses per celebrar la seva 86a edició. I va fer-ho amb una forma excel·lent, vivint un nou èxit de participació amb més de 150 nedadors reunint-se a la badia. «És un esdeveniment clàssic on la gent ja s’ho combina per venir i, la, veritat, estem molt contents de poder tornar-la a celebrar amb total normalitat», va assegurar el director esportiu del Grup d’Esports Nàutics de Roses, David Miralta. 

Els noms propis del dia van ser Nil Ibañez i Júlia Coll, guanyadors de la prova reina, la de dos quilòmetres, amb temps de 21’04’’ i 23’22’’, però la figura que planava a les aigües del golf era la de David Herruzo. Enguany s’entregava el cinquè Premi Memorial en rècord de qui «va fer possible que el GEN deixés de ser només club nàutic per ser-ho també de natació, passant d’una secció modesta a una de molt ben estructurada i amb nedadors i nedadores de molta projecció», com va recordar Josep Maria Isern, president del GEN, abans de l’entrega d’aquest trofeu al primer soci del club en arribar a meta. Com l’any passat, aquests van ser Aniol Oliver (travessia curta, 1 km) i Pablo Domènech (llarga, 2 km), rebent-los de la mà de la viuda d’Herruzo, Judit Costa.

En total, però, són 13 els guardons que van atorgar-se a Roses, i amb tal calibre de premis, no podien faltar-hi les autoritats, amb presència de l’alcalde Josep Maria Martínez i el regidor d’Esports, Miguel Muñoz. Tots dos van fer els honors als triomfadors Ibañez i Coll a més de, entre altres, Josep Poch, millor veterà, o Alex Krumov, el més jove.

«Quan us fiqueu a l’aigua lluiteu de manera individual contra el crono, però quan en sortiu i us trobeu al GEN, sou com una gran família», va cloure l’alcalde.