El 123è gironí en debutar a Primera, Sergi Cardona, podria sortir de Las Palmas

El de Lloret de Mar engrandeix una llista històrica, però tot i que el tècnic desitja «que es quedi», el club està «obert a tot» i tindria un acord amb l'Olympiakos

Sergi Cardona en acció contra el Mallorca, justament al costat de l’ex Girona Pablo Maffeo

Sergi Cardona en acció contra el Mallorca, justament al costat de l’ex Girona Pablo Maffeo / LaLiga

Lluc Perich Pérez

Era el minut 64 a l’Estadi de Gran Canària quan el quart àrbitre va aixecar el cartell lluminós mostrant el número 3. El públic, dempeus per aplaudir un dels jugadors que més s’estima i, de fet, el que més minuts va tenir la temporada passada a les ordres de García Pimienta (3.129’). Era Sergi Cardona, que s’estava convertint en el 123è gironí de la història en debutar a Primera divisió.

El lateral de Lloret de Mar va engrandir així una llarga llista que va encetar-se en la primera edició de la lliga (1928/29) amb Pere Colls, Llàtzer Florenza (Europa), Francesc Bussot (Barça, on Enric Mas va jugar totes les competicions menys aquesta) i Conrad Portes (Espanyol). La temporada passada ja va ampliar-se amb Òscar Ureña, Joel Roca, Ricard Artero (Girona), Pep Chavarría (Rayo), Álvaro Rodríguez (Madrid) i Aleix Garrido (Barça). De moment ja té un nom més.

Ben a prop va estar, però, de no ser així, i no pas perquè Cardona comencés el partit des de la banqueta. Ara fa una setmana, tot apuntava que el gironí, amb contracte fins al juny de 2024, sortiria de Las Palmas. Fins i tot el president, Miguel Ángel Ramírez, va arribar a assegurar que no hi havia «possibilitat de renovació i hem d’intentar no perdre la inversió», pel que ja existia un «acord amb un equip» per «una venda entorn als dos milions d’euros». Aquest equip, s’apuntava des de Grècia, era l’Olympiakos, però ara sembla que fitxaran l’argentí Ortega, de Vélez.

Des de les illes, però, el director esportiu Luis Helguera afirmava en la prèvia del matx que els dos clubs ja ho tenen lligat i «falta tancar-ho amb el jugador». «Si s’hi posa d’acord, bé, i si no, no passa res, perquè hi comptem. Estem oberts a tot», va dir. A la banqueta, García Pimienta va ser més clar: «Jo desitjo que es quedi perquè és un jugador molt important per nosaltres».

Cas obert, doncs, el del futur de Cardona, que, sigui com sigui, és un més dels gironins que han deixat la seva empremta a la màxima categoria del futbol a l’Estat.