El futbol de Primera torna a Montilivi

Després de gairebé tres mesos sense partits de lliga a casa l'afició torna a gaudir de l'equip de Míchel

Aficionats del Girona FC animant a Montilivi

Aficionats del Girona FC animant a Montilivi / @GironaFC

Tony Di Marino

Girona ha respirat el futbol de Primera Divisió vuitanta-quatre dies després de l'últim partit a casa contra el Betis, en aquell cas el club sevillà es va endur els tres punts amb un 1 a 2 final. Els aficionats impacients per veure jugar un any més l'equip de Míchel a la màxima categoria del futbol espanyol han omplert la fan zone de gom a gom abans que comencés el partit contra el Getafe, corresponent a la segona jornada de lliga. "Estic molt il·lusionat per veure un any més al club del meu cor a Primera i també per veure les cares noves", ha comentat Marc Lucas, soci del Girona Futbol Club a les immediacions de l'estadi.

La il·lusió per veure aquest equip jugar i representar la ciutat ha estat un sentiment generalitzat dels 11.784 seguidors que han assistit avui al camp: "Tenim millor equip que l'any passat", ha expressat el seguidor gironí David Villatoro, en referència a les expectatives de la temporada amb les noves incorporacions, sent Blind i Dovbyk les més destacades. "Lluitarem per entrar a Europa", ha afegit esperançat el seguidor blanc-i-vermell. Malgrat l'eufòria i positivitat que s'ha respirat a la prèvia del partit, encara hi ha seguidors que posen els peus a terra i que "es conformen amb repetir l'èxit de l'any passat", com és el cas de Dani Jiménez, qui també esmenta que "les expectatives reals les coneixerem a partir de Nadal".

L'enfrontament contra el Getafe ha estat marcat pel clima des del començament. El partit, que ja s'havia endarrerit dues hores a causa de les altes temperatures, ha començat amb una temperatura de 35 graus i una sensació tèrmica propera als 40: "És vergonyós aquest horari", ha explicat Josep Antoni Beltran, un altre seguidor a l'entrada de Montilivi. "Avui la gorra i hidratar-se molt és clau per sobreviure" afegia un altre aficionat del Girona en relació a l'incessant calor que s'ha viscut durant el dia d'avui. Tanmateix, des del club han decidit rebaixar a la meitat el preu de les aigües, conscients de les temperatures que sacsegen el territori català. Una decisió ben rebuda pels assistents, malgrat que algun seguidor ha considerat que "haurien de mantenir aquest preu sempre que la temperatura sigui així d'alta i no només per aquest partit". A més, els seguidors que estaven a la fan zone s'han queixat de manera reiterada de les llargues cues per haver de demanar una beguda: "De què ens serveix que rebaixin el preu de l'aigua si hem d'esperar una hora per aconseguir-la", ha sentenciat Xavi Manresa mentre feia cua per poder refrescar-se. Unes cues que també s'han produït per entrar al camp: "Al meu accés de tribuna, només funcionaven un dels dos torns", s'ha queixat un soci del club mentre es disposava a buscar la seva localitat.

En definitiva, la tornada al futbol de màxim nivell a la ciutat ha sigut recolzada excepcionalment per l'afició, la qual ha hagut de suportar condicions de calor extrema i una previsió pobra per part del club. Però, l'afició es troba en un moment tan dolç i en sintonia amb els jugadors i el cos tècnic, que ha superat amb nota la difícil prova que se li plantejava a principis de setmana, quan es va conèixer l'horari del partit. A més, han pogut gaudir d'una nova victòria de l'equip a Primera, la número 37 del club en aquesta categoria.