Ramon Benito: «M’agradaria arribar a la Copa»

El Girona CH ja prepara el vuitè curs a OK Lliga i demà s’estrena amb el Calafell a la Lliga Catalana

Benito dona indicacions durant l’entrenament del Garatge Plana Girona

Benito dona indicacions durant l’entrenament del Garatge Plana Girona / ANIOL RESCLOSA

Lluc Perich Pérez

El Garatge Plana Girona ha començat aquesta setmana a preparar la vuitena temporada a l’OK Lliga. Vuit, que no es diu pas ràpid, i costa molt d’aconseguir. Més, encara, sent un dels clubs humils de la categoria. Els últims anys, de fet, la lluita per la permanència ha sigut el fang per on ha navegat l’equip, però, ara, el tècnic Ramon Benito confia a donar un cop de timó: «M’agradaria intentar arribar a la Copa del Rei, però el que tinc clar és que no vull tornar a patir per baixar, perquè és duríssim, i tenim equip per estar més amunt; ho haurem de demostrar».

Per a fer-ho, tindrà una plantilla de vuit jugadors (a més dels porters Jaume Llaverola i Pau Fernández) amb què està «molt content». Es queden Marc Vázquez, Àlex Grau, Borja Ramon, Moi Aguirre (encara no s’entrena, acabant de recuperar-se d’una lesió a l’espatlla que va fer-li acabar l’any amb dolor) i Biel Nadal, que «ja va tenir minuts i haurà de ser una peça més important». 

Curiosament, les tres arribades, «jugadors de projecció que esperem que s’adaptin ràpid i explotin a Girona», venen del rival a qui el maig passat es va sentenciar a Plata: L’Arenys de Munt. Són Aleix Domènech, fitxatge estrella que «tot i la joventut sembla que porti tota la vida jugant i va ser la pedra angular del seu equip»; Django Bogers, que «ve de fer molts gols, vint»; i Marc Puigvert, que també aportarà gol i que Benito havia entrenat a benjamins.

Entrenar tot i la calor

Un dels reptes de la pretemporada, perquè les temperatures no poden ser una excusa. «És inhumà, i ho gestionem hidratant-nos molt, però hem d’arribar bé al setembre». L’OK Lliga començarà llavors, el 30, amb el Voltregà. Serà un any dur: «Tothom s’ha reforçat molt bé i pel calendari hem de començar al 200%».

Sigui com sigui, Benito tindrà «un bon equip amb múltiples combinacions i molt potencial». Amb els fitxatges, a més, es fa «un pas endavant per aconseguir coses més importants i no estar en la lluita dels últims anys». La base, que també s’integra als entrenaments, seguirà «en òrbita, que l’any passat els ara júniors van ser subcampions d’Espanya i són el futur del club». Divendres, primera prova amb un equip «top» a Lliga Catalana, el Calafell, «per veure on som i seguir evolucionant».

Subscriu-te per seguir llegint