El Salt Gimnàstic Club organitza el primer campus internacional de l’Estat dirigit a entrenadors i gimnastes

Durant una setmana, esportistes de 9 a 20 anys i tècnics de diversos països treballen i aprenen amb experts reconeguts mundialment com Adriana Pop, Ignacio Grande, Premyslaw Lis i Sarah Salens

Una gimnasta rep instruccions per realitzar un exercici durant l’International Camp Eric Boucharin

Una gimnasta rep instruccions per realitzar un exercici durant l’International Camp Eric Boucharin / Salt Gimnàstic Club

Redacció

Les instal·lacions del Salt Gimnàstic Club acullen des del passat 20 d’agost fins el dia 26 d’aquest mes la primera edició de l’International Camp Eric Boucharin Costa Brava 2023. És el primer campus internacional dirigit a gimnastes i entrenadors que es fa a tot l’Estat. Compta amb la participació de 29 gimnastes femenines, d’entre 9 i 20 anys, i una desena de tècnics. Provenen de diversos indrets de Catalunya, com ara Barcelona, Esplugues de Llobregat i Vic, també d’altres països com Costa Rica, Mònaco i Irlanda, i d’altres llocs d’Espanya (Majadahonda i Tenerife). El campus ofereix un espai d’aprenentatge, creixement i alhora diversió i té l’objectiu que els entrenadors que hi assisteixen es formin per millorar la seva tècnica i coneixement, i que les gimnastes entrenin, al mateix temps que conviuen entre elles i intercanvien experiències. A part de les dues sessions de treball diàries, també es realitzen activitats exteriors per conèixer Girona i la Costa Brava. S’hi suma la possibilitat de fer servir la piscina municipal de Salt i l’allotjament a un hotel proper a les instal·lacions.

El seu principal impulsor és Eric Boucharin, exgimnasta professional de l’equip nacional francès entre els anys 1979 i 1984. Les últimes dècades ha treballat com a entrenador i actualment és el director tècnic del Salt Gimnàstic Club. Ha preparat a cinc generacions d’atletes olímpics, des de Barcelona el 1992 fins als Jocs de Río de Janeiro del 2016. S’ha envoltat de professionals amb renom internacional i experts en la matèria com la coreògrafa romanesa Adriana Pop, el polonès Premyslaw Lis, entrenador dels combinats nacionals de Polònia i Azerbaidjan; Ignacio Grande, especialista en preparació física i professor de la facultat de Ciències de l’Esport a la Universitat Politècnica de Madrid, i la francesa Sarah Salens, experta en barra d’equilibri i treballadora en un Centre d’Alt Rendiment del seu país.

Eric Boucharin fa una valoració del campus: "Estem molt contents i satisfets de com estan anant les coses i tot el que ens arriba és molt positiu. Les gimnastes estan treballant més del que seria habitual i n’hi ha algunes, com les de Costa Rica, que ho fan en unes condicions i un material que no solen tenir al seu país. Disposem de les millors instal·lacions, per no dir la millor, de tot l’Estat i això és un punt a favor. Oferim una gran oportunitat per treballar al costat d’experts amb experiència internacional i això motiva a les nenes i els multiplica les seves ganes d’aprendre”. El director tècnic del Salt Gimnàstic Club considera que aquest format té molt de recorregut. “La gent està trobant el que ha vingut a buscar. Volem que tothom vegi que funciona, que s’obtenen resultats, i això és el que ens dona molta força per treballar i tenir així continuïtat en els propers anys per seguir creixent”.