Les estrelles de la selecció femenina es planten: "S'ha acabat!

Alexia Putellas alça la veu contra Rubiales: "Això és inacceptable"

Aitana Bonmatí, Cata Coll o Virgina Torrecilla són altres de les jugadores que han donat suporta Jenni Hermoso

Les millors imatges de la selecció espanyola a la final del Mundial femení

Les millors imatges de la selecció espanyola a la final del Mundial femení / EFE

DdG

Al crit de "s'ha acabat!". les estrelles de la selecció femenina han començat ja reaccionar a la decisió de Rubiales de seguir en el càrrec. La reina del futbol femení n'ha parlat. Alexia Putellas s'ha pronunciat per primera vegada sobre la polèmica del petó entre Luis Rubiales i Jenni Hermoso, després del discurs del president de la Federació. "Això és inacceptable. S'ha acabat. Amb tu companya, Jenni Hermoso", ha clamat en un tuit breu i demolidor. Després dels fets, el vestidor de la selecció va mantenir el silenci, donant suport públic a Jenni Hermoso sempre que ha calgut. Després del discurs de Luis Rubiales, Putellas ha alçat la veu contra el president de la Federació per donar defensar la seva amiga i companya.

També ho ha fet Cata Coll, la portera mallorquina del Barça i la Selecció. Coll, a més, ha lamentat que tot això ha tret el protagonisme a les 23 jugadores que han obtingut la Copa del Món. I així com Laia Codina, la representació de Campllong a la selecció:

La millor jugadora del Mundial, Aitana Bonmatí, migcampista blaugrana, s'ha sumat a les crítiques per l'actuació i intervenció del president de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Luis Rubiales, davant l'assemblea extraordinària de l'entitat espanyola. En un missatge a les xarxes socials, Bonmatí ha afirmat: "Hi ha límits que no es poden creuar i això no ho podem tolerar". També ha enviat el seu suport a la companya de la selecció Jennifer Hermoso: "Estem amb tu companya".

Alexia ha estat la primera jugadora de la selecció a pronunciar-se després del desagradable discurs de Luis Rubiales. La que era capitana de la selecció fins que, després de la polèmica de la 'Las 15', li traguessin la capitania és una de les futbolistes que està liderant la defensa pública de Jenni Hermoso. 

Un cop ella ha iniciat el camí, companyes de vestuari i de professió l'han seguida. "S'ha acabat! Amb tu", deia Virginia Torrecilla. "Quina pena em fa que 23 futbolistes no siguem les protagonistes... S'ha acabat. Amb tu a mort, Jenni", sentencia Cata Coll, la portera titular de la selecció durant aquest Mundial. En paral·lel, la també jugadora del FCB Caroline Graham Hansen també ha condemnat les paraules de Rubiales: "Tot això són mentides. Tots vam veure el que realment va passar", ha dit en una piulada.

De fet, María León, jugadora del FC Barcelona i una de les que van renunciar a jugar amb la selecció, s'ha pronunciat sobre tota la polèmica. "No ha fet falta que passi molt de temps per veure que el que s'exigia fa uns mesos no era una simple rebequeria. Les imatges parlen soles", ha escrit en un missatge a les xarxes.

En aquesta línia, jugadores de la selecció com Lola Gallardo, que sí va anar al Mundial, han recordat a les que van rebutjar vestir la samarreta de la selecció. "Molt aviat s'ha donat la raó a gent que va haver de renunciar als sous somnis per defensar uns valors i unes condicions dignes i bàsiques", ha escrit Gallardo.

La jugadora Carmen Menayo també s'ha referit a la polèmica: "Espero que després d'això ningú es pensi que les set que van decidir no anar a un mundial ho van fer pels seus ideals i valors, no per ser unes capritxoses". I, en la mateixa línia, la jugadora Amaiur Sarriegi ha afirmat que els fets dels últims dies "retraten els problemes que fa uns mesos vam denunciar: un greu problema estructural de masclisme i menyspreu a les futbolistes".

D'altres jugadores de la selecció com Mariona Caldentey, Alba Redondo, Ona Batlle, Athenea del Castillo, i Irene Paredes també s'han sumat a la condemna via xarxes socials. Els missatges de les jugadores han anat acompanyats d'una mostra de suport a Jennifer Hermoso: "Estem amb tu, companya".

Borja Iglesias no anirà a la selecció

El capità del primer equip del Barça, Sergi Roberto, també s'ha sumat a la condemna i ha enviat el seu suport a les jugadores. "Estem amb vosaltres!", ha escrit en un missatge a les xarxes.

D'altra banda, el jugador del Real Betis, Borja Iglesias, ha anunciat que no tornarà a vestir la samarreta de la selecció espanyola de futbol "fins que les coses canviïn i aquest tipus d'actes no quedin impunes". En un missatge a les xarxes socials, Iglesias ha afirmat que se sent "trist i decebut": "Com a futbolista i com a persona no em sento representat pel que ha passat avui a la Ciutat de Futbol de Las Rozas".

En el text, el futbolista també ha lamentat que "es continuï pressionant i posant el focus sobre una companya" i ha justificat la decisió de penjar la samarreta "per un futbol més just, humà i decent".