La valentia de Joel Nicolau no té premi a la Vuelta

El ciclista de Llofriu ha format part de l'escapada de la segona jornada, però ha acabat neutralitzat pel pilot

El guanyador de l'etapa ha estat el danès Andreas Lorentz Kron

Joel Nicolau amb els escapats de l'etapa 2 de La Vuelta.

Joel Nicolau amb els escapats de l'etapa 2 de La Vuelta. / EFE

Redacció

Segona etapa de La Vuelta i segona jornada amb protagonisme per a la pluja. L'asfalt mullat ha provocat caigudes en el pilot durant el recorregut entre Mataró i Barcelona, algunes de les quals han afectat els principals ciclistes, com ara Primoz Roglic. També es recordarà com una etapa plena de punxades. S'apunta que podrien venir provocades per xinxetes, que s'haurien col·locat premeditadament a la carretera per tal de boicotejar la prova.

Els primers a animar l'etapa ha estat un grup cinc escapats. Un dels integrants ha estat Joel Nicolau (Caja Rural). El de Llofriu ha intentat portar a bon port l'escapada del dia, juntament amb Javier Romo, Andrea Piccolo, Jetse Bol i Matteo Sobrero, però el pilot ha acabat neutralitzant l'escapada. De fet, el ciclista gironí ha vist com tres dels companys d'escapada marxaven en solitari.

Les males condicions meteorològiques i el risc de més caigudes ha provocat que l'organització decidís agafar els temps abans de l'última pujada a l'estadi de Montjuïc a Barcelona. El triomf se l'han acabat jugant un grup reduït que buscaven les bonificacions. El més fort ha estat el danès Andreas Lorentz Kron, del Lotto Dstiny, que ha marxat en solitari a l'ascensió.