Demostració de categoria del Massi-Tactic: El podi, a 11 segons

Tot i la situació econòmica que fa perillar el seu estatus, l’equip empordanès va fer, amb Núñez, un sisè lloc a la Toscana

L'equip del Massi-Tactic al Giro della Toscana

L'equip del Massi-Tactic al Giro della Toscana / Massi-Tactic

Lluc Perich Pérez

El president del Club Ciclista Baix Ter, Sergi Güell, va ser clar i català després del gran paper del Massi-Tactic la setmana passada en el Giro della Toscana: «Les corredores han ofert un plus per demostrar que som un equip amb prou nivell per ser professional i competir en la categoria Continental».

I tant, que ho són, perquè el conjunt empordanès va fregar el podi (a només 11 segons) amb la sisena posició de Miryam Núñez després de quatre dies de competició. L’equatoriana, a més, era qui corria més lluny de casa en tota la prova, pel que l’organització va fer-li un reconeixement. Així, va tornar d’Itàlia amb 10 valuosos punts UCI al sarró.

Un gran resultat individual, però també col·lectiu, perquè el Massi-Tactic va ser dins els set millors equips de 24 al Memorial Michela Fanini tot i els abandonaments d’Iris Gómez i Nikola Nosková. Valeria Valgonen va ser 37a, Jennifer Tatiana Ducuara 53a i Patricia Ortega 61a.

La valoració, tot i que el president recordés que «sempre ens sol anar bé aquesta cursa», havia de ser «molt positiva, i aquest any en especial, perquè l’hem encarat amb un caire més reivindicatiu». Cal aconseguir patrocinis, una injecció de diners per mantenir la categoria amb la nova normativa espanyola, i això va donar «un plus de nivell». Sempre va bé.

Ara, reposar i agafar forces pel Tour de l’Ardèche, el 5 de setembre.