Guillotinada amistosa

L'Spar Girona cau en el primer duel de la pretemporada davant el Lattes-Montpellier (78-92)

Clara Julià

Clara Julià

Somriures i llàgrimes a Calonge. Sempre fa il·lusió començar el curs i més si hi ha ganes de redimir-se de l’anterior. L’Spar Girona va perdre ahir davant el Lattes-Montpeller, equip que també disputa la competició continental d’EuroCup, i ho va fer competint fins al descans però quedant-se sense gasolina en el tram final en un partit que va esdevenir una guillotinada amistosa.

Els prop de 300 aficionats que es van desplaçar fins al municipi baix-empordanès van poder veure algunes de les cares noves, com Marta Canella (9 punts) i Regan Magarity (15 punts), que van apuntar maneres davant un equip farcit de baixes. La plantilla de Laura Antoja comptava ahir amb cinc absències que denotaven les dificultats per competir davant un Montpeller més físic i magistralment dirigit per Julie Vanloo (24 punts). La belga, que va guanyar l’or en el darrer Eurobasket disputat a Israel, va desplegar un ventall de triples i assistències que difícilment es podien frenar.

Antoja s’estrenava en la banqueta -bolígraf en mà- contemplant les sensibles absències (Morgan Bertsch, Kelsey Mitchell, Irati Etxarri Ainhoa López i Magali Mendy). A banda d’aquestes cinc baixes, Sandra Ygueravide i Giedre Labuckiene, nouvingudes de l’Eurobasket 3x3 d’Israel, eren de sucre i observaven vestides de curt però sense massa minuts en pista. Al cap i a la fi, si una cosa va aprendre l’equip respecte a la temporada passada és que cal minimitzar els riscos de lesions. Com a contrapartida, moltes jugadores vinculades van gaudir de minuts (Aina Cargol, Mama Doumbia i Lala Touré) i, tenint en compte que les dues americanes arribaran justes de cara al primer partit de lliga contra el Saragossa (24 de setembre), tot apunta que podran gaudir d’oportunitats.

Pel que fa a l’amistós, l’arrancada de les locals va enxampar per sorpresa a l’equip de Valery Dèmory (15-5). Les gales, amb la sensible baixa de Kyara Linskens (MVP de la final del passat Eurobasket), van ressuscitar sota la direcció de la belga Julie Vanloo per a col·locar-se deu a dalt al descans (37-47) malgrat els esforços de Magarity, Laura Peña, Faustine Parra i Marta Canella, que van portar la batuta anotadora. De fet, la base francesa es va lluir al primer quart traient la pols de la línia de tres punts i delectant al públic amb els seus característics triples.

Massa toves en defensa davant el físic privilegiat de les franceses i amb Vanloo agradant-se des del perímetre, el partit va quedar sentenciat a la segona part, especialment després del tercer quart (14 a 21) on les visitants es van arribar a posar +20. Quan faltaven cinc minuts per al final, el marcador parlava per si sol (64-85). La sagnia va continuar fins a sentir la botzina en un matx on va quedar palès que a l’Spar Girona li queda molta feina per fer.

L’equip preveu comptar aviat amb Sandra Ygueravide, Giedre Labuckiene i Magali Mendy, mentre que l’arribada la dupla nord-americana (Mitchell i Bertsch) va per llarg i, Ainoha López, que va patir una lesió al quàdriceps abans del partit, en té per uns quants dies. Així doncs, el Montpeller va fer tocar a les locals de peus a terra en el primer test de la temporada: queda molta feina per fer.