L'Olot s'emporta el derbi de festes contra el Peralada (2-0)

Un gol de Pedro del Campo al límit del descans i un altre de Marc Mas a les acaballes decanten el partit per als garrotxins

Pedro del Campo celebra el primer gol amb Urri

Pedro del Campo celebra el primer gol amb Urri / Pau González / UE Olot

Jofre Amargant Bosch

L'Olot s'ha emportat el derbi gironí contra el Peralada per 2 a 0 gràcies a un gol de Pedro del Campo al límit del descans i un altre de Marc Mas als instants finals. El migcampista ha batut Jona en una excel·lent jugada personal, mentre que el punta de Sils ha combinat amb Roquet per sentenciar.

L'estrena de la lliga començava amb un plat fort a la capital de la Garrotxa, un partit entre equips gironins enmig de les Festes del Tura. El duel s'ha iniciat amb una ocasió molt clara de Marc Gelmà que ha marxat fregant el pal. Ha estat un primer avís molt clar dels xampanyers. Els homes de Pedro Dólera els ha costat crear la primera ocasió de perill. Terma ha retallat bé dins l'àrea, però la seva rematada ha acabat a córner després de la intervenció de Jona. Ell mateix ha pogut fer el primer en el 41' en un xut alt des del punt de penal per sobre el travesser.

Quan Pedro del Campo va fitxar per l'Olot, quan va decidir tornar a terres volcàniques, el conjunt garrotxí sabia que incorporava un jugador de superior categoria. El figuerenc té qualitat a cabassos i ha demostrat contra el Peralada que és un jugador determinant. Del Campo s'ha desfet de dos rivals per enviar un xut des del balcó de l'àrea al fons de la porteria. Una diana que etzibava un cop psicològic als verd-i-blancs i donava ales als locals.

Els homes d'Àlex Marsal han intentat reaccionar ràpid a la represa. Llorença Busquets ha posat a prova Batalla amb una tímida rematada. La rèplica olotina ha arribat a través de Marc Mas i Uri Ayala. El davanter selvatà ha vist com el xut acabava a córner després de rebotar amb un defensa. Del servei de cantonada n'ha pogut sortir el segon dels de Dólera. El cop de cap d'Ayala ha marxat fora per ben poc.

Els últims minuts han tingut de tot. El Peralada ha tingut l'empat i l'Olot, l'efectivitat per sentenciar. Batalla s'ha lluït per evitar la igualada de Marc Padilla (83'). També Jona s'ha fet gran en un contra un amb Roquet (87'). L'exporter del Girona B no ha pogut fer res per evitar la diana de Marc Mas. El silenc va venir a fer gols i, de moment, compleix. Un partit oficial, una barraca. Mas va aprofitar una bona passada de Roquet per fer el definitiu 2 a 0 i posar l'Olot a la part alta. El Peralada marxa amb les mans buides, però tornant a ser competitiu com la temporada passada.