Arnau Sala (L'Escala): «No cal desesperar-se, però el 4-0 ens ha de servir de lliçó a tots»

El tècnic de l’Escala admet que la golejada va ser una «bufetada de realitat» per a un equip «molt jove» que «ara» ja sap què es trobarà a Tercera RFEF

Balaguer i Grifell miren com Aitor Serrano supera Nacho Ferreti diumenge a Reus.

Balaguer i Grifell miren com Aitor Serrano supera Nacho Ferreti diumenge a Reus. / Alba Mariné/Diari de Tarragona

Marc Brugués

Marc Brugués

L’Escala arribava diumenge passat a Reus carregat d’il·lusió per estrenar-se a Tercera RFEF. Tothom era conscient que l’empresa era difícil. Al davant hi havia un rival cridat a ser entre els favorits amb jugadors que fins fa quatre dies jugaven a Segona Divisió, però ningú descartava la campanada. La famosa dinàmica dels equips que pugen, que se sol dir en futbol, no va aparèixer per enlloc i totes les ganes i motivació amb què arribaven els jugadors de l’Escala al Municipal reusenc es van desfer de cop a la mitja hora de partit. L’1-0 d’Oribe (m.27) va fer que el conjunt alt-empordanès es fongués com un terròs de sucre i fos martiritzat durant un quart d’hora fatídic per un Reus que, abans de la mitja part li va clavar tres gols més (4-0, m.45). No va ser l’estrena somiada, ni de bon tros però Arnau Sala confia que aquesta derrota «serveixi de lliçó».

 «No cal desesperar-se. Perdre forma part del joc i cal tenir en compte que era tot just la primera jornada i al camp d’un gran rival», diu l’entrenador que mira de treure ferro a la golejada i recorda que l’Escala debuta enguany a Tercera amb un equip «nou i molt jove» que va pagar la novatada diumenge. El tècnic fa memòria i visualitza els seus debuts a Tercera, Segona B o Segona A de jugador. «Van ser un calvari. Tots hi hem passat per dies així. Per això que no puc pas dir res als jugadors. Cal passar un procés d’adaptació i ho sabem. Espero que sigui curt, però tant el cos tècnic com el club estan disposats a pagar aquest peatge, que ens toca», destaca. 

La desfeta va fer mal a un vestidor que va rebre una plantofada de realitat el primer dia. «Som nous a la categoria i la meitat de jugadors debutaven a Tercera. Hem fet una aposta pels joves i això té un risc que assumim», diu Arnau que, això sí, qualifica el cas de Xumetra «d’excepcional». En aquest sentit, considera que el 4-0 servirà perquè tota aquesta jovenalla sàpiga «què es trobarà a Tercera RFEF». «És una categoria molt complicada que i n’hem de ser conscients alhora que en gaudim».

La realitat del club

L’equip ha passat pàgina de pressa i ha començat a preparar el partit de diumenge al Nou Miramar contra el Tona (12:00). La consigna és clara. «Fer-nos forts a casa. És aquí on hem de rascar punts fort», remarca Arnau. L’extècnic d’Olot o Peralada, entre altres, vol subratllar al mateix temps quina és la realitat de l’Escala. «Som l’únic club que no havia estat mai a Tercera fins ara. Per molt que s’expliquin històries i la gent parli, som l’Escala i som novells a la categoria. Ens toca aprendre la lliçó a tots», sentencia.