L'Spar Girona comença l'estada a l'Hotel Mas Solà de Santa Coloma de Farners

L'equip dirigit per Laura Antoja tindrà una segona prova dissabte, coincidint amb el final de la concentració, contra el CEEB Tordera Uni Girona al Pavelló dels Saioners, després de la derrota en l'estrena contra el Lattes Montpellier

L'Spar Girona, en el primer partit de l'estiu.

L'Spar Girona, en el primer partit de l'estiu. / Marc Martí Font

Jordi Bofill

Jordi Bofill

«Ens ho passarem bé». La frase, tota una declaració d'intencions, va ser pronunciada per dues persones durant la presentació de l'Spar Girona al Castell de Calonge de la setmana passada. Els autors d'aquesta invitació llaminera a Fontajau van ser el president Cayetano Pérez i l'entrenadora Laura Antoja. L'equip, amb fins a cinc baixes de pes, va caure amb dignitat en l'estrena de l'estiu contra el Lattes Montpellier. Ahir, després del breu pas pel Baix Empordà, va posar els peus a l'Hotel Mas Solà de Santa Coloma de Farners, on s'estarà fins dissabte.

Allà els esperen sessions i sessions d'entrenament. També un munt d'hores per fer cohesió de grup, un aspecte vital perquè els plans que té al cap Laura Antoja surtin tal com s'espera. Els vestidors que flueixen solen donar resultats. I això és el que busca l'Spar Girona, teixir complicitats perquè quan arribi l'hora de la veritat, on els resultats marcaran la viabilitat del nou projecte, tot funcioni. Per acabar l'estada, dissabte les gironines s'enfrontaran al CEEB Tordera Uni Girona al Pavelló dels Saioners, a les 19 hores. Les entrades ja es poden comprar al web del club a un preu únic de vuit euros.

Però tornem al camí, a aquest gaudir que Antoja i la directora esportiva Laia Palau encreuen els dits perquè sigui el primer manament d'una plantilla construïda per recuperar l'autoestima perduda el curs passat, en una temporada marcada per tants problemes que més val no enumerar-los per poder-los oblidar. «Fa molt que preparem aquest equip amb molta estima i amor, no només aquest estiu», explicava Palau a Calonge. El temps sempre posa les coses al seu lloc, però la primera pedra de l'Spar Girona 2023-24, com a mínim, engresca.

Detalls per estar alerta

Però l'experiència, que a vegades pesa més que el talent, també demana caminar tocant de peus a terra. Perquè els il·lusionants noms que hi ha presents a Fontajau (Kelsey MitchellMorgan Bertsch, Sandra Ygueravide Giedre Labuckiene) necessiten que la fortuna també els acompanyi una miqueta. I l'estiu, en aquest sentit, no és que hagi començat gaire bé. Només són detalls, res que serveixi per espantar-se. Però sí per estar alerta, que és una bona manera de mantenir despert el cervell.

Perquè sovint planificar no serveix per a res. Si l'Spar Girona està fent una estada al Mas Solà és perquè es va anul·lar la prevista a Camprodon, on l'amistós contra el Barça va saltar pels aires. La segona patacada, aquesta molt més dolorosa, va ser la lesió d'Ainhoa López, que pateix una lesió fibril·lar al quàdriceps de la cama esquerra, l'evolució de la qual marcarà la seva disponibilitat. Les lesions, sempre les maleïdes lesions.

De fet, Antoja, per al debut contra el Lattes Montpellier no va poder utilitzar a Morgan Bertsch, Kelsey Mitchell, Irati EtxarriMagali Mendy i l'esmentada Ainhoa López. Les jugadores vinculades Aina Cargol, Mama Doumbia i Lala Touré van haver de donar un cop de mà a un equip que encara té molta feina per a fer. Però que la farà a gust, esclar. Va amb el seu ADN. El curs serà llarg i hi haurà moments per a tot, però l'Spar Girona hi posarà el que estigui a les seves mans. D'ambició no en falta. De saber fer, tampoc. Però cal temps i paciència, que res no és fàcil en l'esport d'elit. I encara menys, si l'altaveu pronuncia que «ens ho passarem bé».

L'Espai Gironès i l'Uni Girona signen un nou acord de col·laboració

L'Espai Gironès i l'Uni Girona van signar un nou acord de col·laboració amb l'objectiu de continuar sumant sinergies a favor del territori. És la tretzena temporada que el centre comercial i el club gironí col·laboren, per estrènyer llaços i sumar esforços. L'acte de signatura del conveni va anar a càrrec del president de l'Uni Girona, Cayetano Pérez, i el gerent de l'Espai Gironès, Pau Jordà.

El gerent de l'Espai Gironès, Pau Jordà, del president de l'Uni Girona, Cayetano Pérez.

El gerent de l'Espai Gironès, Pau Jordà, del president de l'Uni Girona, Cayetano Pérez. / ESPAI GIRONÈS

Subscriu-te per seguir llegint