Victòries per a Alexandra Mejía i Guillem Pujol en la 79ª edició de la Travessia de l’Estany de Banyoles

Aida Beltrán i Clàudia Giralt han completat el podi femení mentre que Ferran Julià i Pierre Largeron ho han fet al masculí

Enguany la competició ha comptat amb més de 2.000 nedadors

Participants a la Travessia Masculina

Participants a la Travessia Masculina / Federació Catalana de Natació

Tony Di Marino

Tony Di Marino

La 79a edició de la Travessia de l'Estany de Banyoles té com a guanyadors Alexandra Mejía en la categoria femenina i Guillem Pujol en la masculina.

La competició ha començat a un quart d'onze amb la Travessia de menors. Els joves han nedat 1.000 metres, en comptes dels 2.115 metres que es fan normalment. El guanyador de la primera prova ha sigut Àlex Muñoz, l'adolescent ha finalitzat la cursa amb un temps de quinze minuts i trenta-tres segons. Han completat el podi Saúl López i Martina Vidal amb una diferència de només quatre segons entre els tres primers.

Posteriorment, ha sigut el torn de la categoria femenina, la qual ha estat una cursa molt disputada des del començament entre tres nedadores: Alexandra Mejía, Aida Beltrán i Clàudia Giralt. Les nedadores s'han quedat lluny del rècord de Mireia Belmonte aconseguit l'any 2014, Belmonte va aconseguir completar la Travessia en vint-i-quatre minuts i cinquanta-un segons, un temps que difícilment serà superat aviat. Mejía ha finalitzat la prova en vint-i-sis minuts i tres segons seguida per Beltrán i Giralt, la guanyadora de l'edició anterior, la diferència entre Mejía i Giralt ha estat de només setze segons.

Finalment, la cloenda de la matinada ha estat la categoria masculina, aquesta ha tingut com a guanyador Guillem Pujol, el nedador català ja és un dels referents de la Travessia, ja que l'ha guanyat en diverses ocasions. L'any 2018 es va quedar a només cinc segons del rècord absolut de Francisco José Hervás qui la va completar en només vint-i-tres minuts i cinc segons. Pujol ha guanyat amb molta solvència arribant en vint-i-tres minuts i trenta-quatre segons, superant Ferran Julià o Pierre Largeron els quals han arribat quaranta-quatre i cinquanta-quatre segons més tard respectivament.