Només dues jugadores de la selecció renuncien a jugar contra Suècia

El president del Consell Superior d'Esports (CSD), Víctor Francos. es va reunir amb les jugadores durant gairebé sis hores en un hotel

Alexia Putellas, Cata Coll i Ona Batlle a l'arribada de l'hotel a Oliva

Alexia Putellas, Cata Coll i Ona Batlle a l'arribada de l'hotel a Oliva / Jorge Gil - Europa Press

Europa Press

21 de les 23 futbolistes que va convocar la seleccionadora nacional Montse Tomé han mostrat la seva "voluntat" de quedar-se en la concentració de la campiona del món i viatjaran a Göteborg per enfrontar-se a Suècia a l'inici de la Lliga de Nacions, segons ha confirmat el president del Consell Superior dEsports (CSD), Víctor Francos.

"21 jugadores han mostrat la seva voluntat de quedar-se, és una bona notícia que la selecció femenina disputarà els dos partits", ha assenyalat Francos als mitjans després de reunir-se amb les jugadores durant gairebé sis hores en un hotel de la localitat valenciana d'Oliva.

El dirigent, que va recalcar que aquesta trobada es va desenvolupar en un "to amable" i on totes les parts van poder "parlar amb absoluta llibertat", va recalcar que dos jugadors "han sol·licitat per raons de falta d'ànim i malestar personal", i que en qualsevol cas s'havia "acordat que la fórmula a fer servir que no comporti sancions".

D'aquesta manera es posa fi a un dia molt llarg i complicat per a les internacionals convocades per Montse Tomé dilluns passat ja que un ampli nombre va insistir públicament que la seva posició respecte a divendres no havia canviat, quan van deixar clar en un comunicat la seva renúncia. a anar amb la selecció si no hi havia canvis més profunds a la RFEF.

Tot i això, davant la possibilitat de ser sancionades per la Llei de l'Esport en cas de presentar-se, encara que defensaven que la convocatòria no havia complert "en temps i forma" la normativa de la FIFA, finalment van decidir presentar-se, encara que no a la Ciutat del Futbol de Las Rozas (Madrid) com sol ser habitual.

Així, enmig de molta desinformació, les convocades del Reial Madrid (Missa Rodríguez, Tere Abelleira, Oihane Hernández, Olga Carmona i Athenea del Castell) i de l'Atlètic de Madrid (Eva Navarro) es van concentrar amb Montse Tomé i el seu 'staff' a un hotel de Madrid proper a l'aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas, des d'on van partir el migdia passat amb destinació a València, en concret a la localitat d'Oliva.

Allí era el lloc on es van desplaçar la resta d'internacionals des de diferents punts, entre elles la davantera Lucía García i la defensa Laia Aleixandri, que van viatjar des de Manchester (Anglaterra), mentre que Esther González, que havia de volar des dels Estats Units, finalment va causar baixa per lesió i va ser substituïda per Cristina Martín-Prieto per a una concentració on no havia programat entrenament dimarts a la tarda.

Enmig de la incertesa va aparèixer un nou problema, el del retard de l'avió que havia de portar les jugadores del FC Barcelona (Alexia Putellas, Mapi León, Irene Paredes, Patri Guijarro, Aitana Bonmatí, Cata Coll, Ona Batlle i Mariona Caldentey) des de la Ciutat Comtal i que va provocar que la reunió prevista amb Víctor Francos ja comencés de nit i s'allargués fins pràcticament l'alba de dimecres.

europa press