Laia Masferrer i Pau Jiménez, alternatives als Jocs Olímpics

Els dos gimnastes del Salt depenen dels resultats de la selecció en el pròxim Mundial

Pau Jiménez

Pau Jiménez / SALT GIMNÀSTIC CLUB

Jordi Bofill

Jordi Bofill

Hi ha coses que, com a molt, passen un cop a la vida. Si és que passen, esclar. Participar en uns Jocs Olímpics seria una d'elles, encara que avui sigui fàcil trobar exemples de grans esportistes que repeteixen. Però no, el més habitual és no participar-hi. Així que fer-ho, encara que tan sols sigui un cop, és motiu de màxima felicitat.

En aquestes es troben dos esportistes del Salt Gimnàstic Club, Laia Masferrer i Pau Jiménez, creuant els dits per ser als Jocs Olímpics de París del pròxim estiu. Hi ha possibilitats reals, però no depenen d'ells mateixos i sí del que faci la selecció espanyola en el Mundial que es disputarà entre el 30 de setembre i el 8 d'octubre a Anvers (Bèlgica) i on també podrien participar. Allà, la selecció espanyola esbrinarà quina representació tindrà als Jocs Olímpics. Els càlculs són fàcils, l'execució no tant: si acaba entre les dotze millors seleccions, hi participarà a escala d'equip, amb la qual cosa podrà multiplicar les seves oportunitats de medalla. Si no acaba entre els dotze millors, adéu al somni col·lectiu i només hi aniran esportistes a escala individual.

Masferrer i Jiménez, doncs, tenen una magnífica oportunitat per fer un pas més en les seves brillants trajectòries. Ambdós formen part de la família del Salt Gimnàstic Club, que compta amb més de 400 inscrits per a aquesta nova temporada. «Ja vam tenir dues noies a Tòquio 2021 i enviem esportistes a l'equip nacional durant anys i generacions. Però ara el plus seria enviar un noi, també. Si estem presents en les dues branques, senyal que fem una bona feina», explica Èric Boucharin, director tècnic del club gironí.

Laia Masferrer

Laia Masferrer / SALT GIMNÀSTIC CLUB

Demanen prudència

Boucharin exigeix «prudència, perquè encara no hi ha res confirmat», però es mostra il·lusionat amb la hipotètica presència de dos dels seus esportistes en la competició de major prestigi del planeta. Masferrer llueix en la modalitat de barra d'equilibri. Té quinze anys, fa uns deu que és al club i és al CAR de Madrid, amb la selecció. «És fiable i estable, ja ha aconseguit medalles en competició internacional», diu Boucharin. D'altra banda, Jiménez, de vint anys i al CAR de Sant Cugat, participa en la modalitat de terra. «És molt acrobàtic, és campió d'Espanya de salt de potra».

Present i futur

Els noms de Masferrer i Jiménez no són els únics amb els quals es demostra l'èxit en la formació i els resultats del Salt Gimnàstic Club. Ells dos, encara que joves, veuen com pel darrere venen esportistes amb molta força.

Gabriel Barris, un dels components titulars per al pròxim Campionat d'Europa 2024 i Èlia Ribas, seleccionada a Madrid per la selecció júnior. «La nova generació empeny fort, sí», riu Boucharin, encantat de comprovar com els seus nois i noies es fan un nom i contribueixen al fet que el del club sigui cada cop més gran. «Tant de bo tinguem presència als Jocs, seria fantàstic», finalitza.

Subscriu-te per seguir llegint