Porqueres, Bisbalenc, la Jonquera i Palafrugell

La Segona Catalana comença amb àmplies novetats entre els divuit equips gironins, sobretot al davant

Una imatge de la Jonquera-Vidrerenca del cap de setmana pasat

Una imatge de la Jonquera-Vidrerenca del cap de setmana pasat / Josep Ribas

El nouvingut Fornells de la Selva i la Juventus de Lloret són els únics dos equips del grup 1 de Segona Catalana que han sumat els nou punts possibles. Són, probablement, dels dos conjunts que han fet fitxatges menys cridaners. I és que entre els clubs que han donat la benvinguda a noms contrastats sobresurten el Porqueres, l’Atlètic Bisbalenc, la Jonquera i el Palafrugell, que aspiren a moure’s per la zona alta.

Els del Pla de l’Estany, entrenats per Àngel Roig, han fitxat el davanter Gerard Muñoz, que havia arribat a debutar a Segona Divisió A amb el Girona fa una dècada. En atac l’acompanya el corpulent Ayoub Haiba, que inicia una segona etapa procedent del Banyoles

El Bisbalenc d’Albert Albert també ha incorporat molta pólvora. Arriben, procedents del Palafrugell, el duet letal Arnau Ruiz-Pau Sala, que el curs passat es van repartir 63 gols (35 i 28) a Tercera Catalana. L’experimentat Emilio Román, que prové del Begur, aportarà més qualitat a davant.

El Palafrugell, per oblidar l’adeu dels seus dos pitxitxis, ha mogut fitxa incorporant els dos màxims golejadors del futbol gironí de la temporada passada. Es tracta de Hossni Jelleun, que en va anotar 43 a Quarta Catalana amb l’Esplais, i d’Isma Chaabouchi, autor de 37 gols a Tercera Catalana amb l’Alt Empordà de Peralada. Els de Sepu també han fitxat el punta Joel Casado, procedent del Can Gibert.

La Jonquera, que en un principi havia incorporat Hossni Jelleun, ha apuntat la majoria de posicions. A davant, arriba del Marca de l’Ham el polivalent Nico Ortega, pitxitxi del futbol català la temporada 2018/19 amb 73 gols. El lateral Pau Baró, format al planter del Barça, i els migcampistes Lluc Coll (Banyoles) i Galder Oronoz (l’Escala) reforcen els d’Arnau Liesa.

Altres noms propis

Al mercat de Segona sobresurten més noms, com els dels davanters Jam Baldeh (Torroella), Toni Ruedas (Marca de l’Ham), Pep Muniesa i Raúl Álvarez (Vidrerenca) i Omar Sillah (Gironès Sàbat), del mig Carlos Salva (Fornells) i dels porters Eloy Amoedo (Sàbat) i Jordi Tuscà (Vidrerenca).