Granada - Bàsquet Girona: Una exhibició ofensiva per mantenir-se invicte (91-102)

Colom, Marcos i Djordevic han liderat una victòria que manté els de Salva Camps en els primers llocs de l'ACB

Yves Pons, en una jugada del partit

Yves Pons, en una jugada del partit / Pepe Torres/ EFE

Guillem Camps

El Bàsquet Girona continua en el núvol en que ha començat la temporada i aquest migdia ha derrotat el Granada (91-102) amb una gran exhibició ofensiva i de joc col·lectiu d'un equip que ha experimentat un creixement fulgurant en les últimes setmanes. Colom (21), un Marcos tocat (16) i un Djordevic (12) que ha completat el millor partit fins ara han estat els líders de l'equip, que acabarà la jornada en les primeres posicions de la competició.

El Bàsquet Girona ha dominat els primers compassos gràcies a un Marcos omnipresent malgrat tenir un dit trencat, que trobava un passadís en la defensa andalusa per penetrar amb comoditat. No obstant, ràpidament el Granada va connectar-se al partit gràcies a l’encert exterior de Cheatham i Tomàs, i amb un punt més d’intensitat als dos costats de la pista (21-11). Susinskas i Fjellerup maquillaven una mica el resultat al final del primer quart, però el ritme era clarament dels granadins (23-16).

Les coses encara empitjoraven més en l’inici del segon quart, amb un Granada que movia la pilota a plaer en atac i a més estava llançant des de l’exterior amb grans percentatges (31-19). Però a partir d’aquest moment el decorat va canviar com un mitjó, amb un Bàsquet Girona que va millorar ostensiblement les prestacions defensives i va trobar la inspiració des del 6,75 de Susinskas i Pons, acompanyats per un lluitador Sergi Martínez i un Quino Colom que demostrava les seves dots de veterania (35-38). El Granada reaccionaria amb l’aparició de Thomasson, però els gironins es mantenien per davant al descans (42-44).

A la represa, semblava que els locals havien sortien millor dels vestidors, amb un Thomasson que continuava amb el canell calent i donava al seu equip un avantatge de sis punts (52-46). Però els gironins van poder frenar aquesta empenta inicial i el matx entrava en una fase d'intercanvi de cistelles i de molts tirs lliures a cada costat que no perjudicava del tot als de Salva Camps, que arribaven a l'últim període a només dos punts amb una recuperació de murri de Quino Colom (69-67).

Aquesta última acció seria el preludi del que vindria als últims 10 minuts, amb un base andorrà que veia el cèrcol com una piscina i sumava dotze punts consecutius que posaven els gironins per davant (79-81). Fins aquí, el festival de Colom. I a partir d'equip, l'exhibició de la resta de l'equip, sobretot d'un Djordevic que convertia en or tot el que li arribava a la zona i d'un Marcos que trencava una vegada i una altra la tova defensa andalusa. Fins i tot els gironins es van poder permetre una certa relaxació defensiva en els últims minuts, perquè amb pocs segons responien cada cistella del Granada, i així fins a la botzina final, que certificava un triomf que els posa amb un balanç de 3 a 0 que pocs aficionats -o cap- podia esperar-se després de l'últim partit de pretemporada contra el BAXI Manresa.

En directo