Míchel: "Encara veig anecdòtic que l'equip estigui tan amunt"

El tècnic del Girona s'ha mostrat satisfet amb l'actuació de l'equip davant el Cadis i dona molt de mèrit al triomf al Nuevo Mirandilla

Míchel durant el partit entre el Cadis i el Girona

Míchel durant el partit entre el Cadis i el Girona / Europa Press

EFE/ Redacció

No fa tant, jugar lluny de Montilivi era pràcticament un calvari per al Girona. L’equip tornava d’on fos amb la cua entre cames. Fos perquè havia perdut clarament o bé perquè se li havien escapat dos punts en alguna acció ximple al final del partit. Això ha canviat. Aquest Girona és un altre. S’ha fet gran i mira als ulls qualsevol rival. Sigui el Cadis o el Madrid. Es pot perdre o es pot guanyar, és clar; la realitat però és que l’equip ha convertit la victòria en el pa de cada dia. Sobretot a domicili, on ahir va aconseguir la quarta consecutiva per atrapar els vint-i-dos punts ben bé abans de la segona aturada. Una xifra que ha superat totes les prediccions de Míchel. «En volíem sumar vint en el tercer terç de la competició. Ara en tenim vint-i-dos després de nou jornades. No ens hem d’aturar aquí. Hem de mirar d’arribar a l’objectiu com més aviat millor, tenint clar que haurem de patir», deia al final del partit. Ho feia refet i somriuent, una imatge que s’està convertint en una rutina en els desplaçaments de l’equip. «L’equip ha fet un pas endavat pel que fa a mentalitat. Ara tenim aquesta mentalitat. Tenim jugadors amb experiència brutal per fer que no es perdin punts al final».

Ahir va costar. Míchel ho sabia i tenia clar que superar la línia de pressió i igualar la intensitat del Cadis seria difícil. L’expulsió de Machís va ajudar-hi. El tècnic ho reconeixia al final del partit sense treure mèrit a la feina dels seus jugadors. «Veníem amb els ulls ben oberts i avisats. L’expulsió no ha condicionat la nostra idea però sí al Cadis, que no ens ha pogut venir a buscar tant a dalt», deia un Míchel que revelava que en la xerrada amb Sergio al final del partit tan sols havien comentat la jugada de Machís. «Hem comentat la jugada. Ell m’ha dit que era una entrada a la mà. Jo li he reconegut que els ha condicionat el joc».

Amb vint-i-dos punts en nou jornades disputades i quatre victòries consecutives, Míchel encara considera «una anècdota» que el Girona estigui tan amunt a la classificació. «L’important són els punts. Fer-ne vint-i-dos en nou jornades és fer una gran temporada. Tot i això, encara ho veig anecdòtic perquè l’objectiu és consolidar l’equip a Primera Divisió, que seria fer història», subratllava. En aquest sentit, Míchel recordava que ahir va ser la primera victòria de la història del Girona al camp del Cadis. «De mica en mica anem assolint objectius i cremant rècords això és important per a la confiança».

Amb la tranquil·litat de la victòria d’ahir a Cadis i la comoditat de ni enflairar les posicions perilloses, aquest cap de setmana que ve arriba la segona aturada pels partits de seleccions. Míchel reconeixia ahir que la interrupció anirà bé a l’equip per «descansar» i agafar forces. «Ens anirà bé perquè venim de molts partits. L’equip està bé físicament. Hi ha jugadors que necessiten descans. Alguns no podran perquè van amb la selecció, però el gruix sí que ho farà durant uns quants dies». Dovbyk, Yangel Herrera, Blind, Couto, Arnau Martínez i Pablo Torre són els jugadors citats per les seves seleccions.