Bufar i fer ampolles per a l'Uni (97-71)

L'Spar Girona escombra al T71 Diddeleng en la seva estrena a l'EuroCup amb 24 punts de Morgan Bertsch i les rivals arriben al pavelló caminant per la manca de bus

Clara Julià

Clara Julià

Bufar i fer ampolles. Així de senzill va ser el primer partit d’EuroCup de la temporada a Fontajau davant 2.890 espectadors que van acabar fent l’onada amb la comodíssima victòria de l’Spar davant el T71 Diddeleng, un equip semiprofessional de Luxemburg que enguany disputa el seu segon any en aquesta competició. Tot i que, val a dir, una mica més i no es juga el matx. Les del micropaís de parla francesa van arribar uns 40 minuts abans de l’inici perquè no va aparèixer el bus que les havia de transportar des de l’hotel fins al pavelló, i van acabar fent el camí a peu. El club va protestar els fets a la FIBA, ja que era l'Spar Girona el responsable de garantir el transport.

Deixant les circumstàncies de turisme imprevist per la ciutat de banda, l’equip gironí va anar a buscar la victòria i ho va aconseguir sense pal·liatius tot i la baixa a última hora de Regan Magarity per una infecció vírica respiratòria. Les locals van prémer l’accelerador per col·locar-se +11 al marcador (22-11) en un tancar i obrir d’ulls d’un conjunt gironí que veia com les peces carburaven cada vegada més. Les nord-americanes Kelsey Mitchell (17 punts i 5/13 T3) i Morgan Bertsch (24 punts i 8 rebots) van deixar clarament endarrere el jet-lag en un matx en què, tot i que les rivals van posar-se en zona duran gran part del partit, la superioritat total de les gironines es va acabar imposant per marxar al descans dominant clarament la situació (50-35) després d’un triple de Marta Canella llançat des de l’aparcament.

Tot plegat s’ho mirava des de darrere l’objectiu Yves Pons. El jugador del Bàsquet Girona es va posar ahir el vestit de fotògraf i, ben camuflat entre els companys de professió, es va passar el matx capturant instantànies. De fet, l’haitià ja era un habitual als partits de l’ASVEL de Laura Quevedo i Marine Johannès durant la temporada passada.

Amb la victòria clarament sota el braç, el partit es va convertir pràcticament en un entrenament. L’oposició del Diddeleng se centrava principalment en la figura de Mia Faye Loyd (27 punts) i Faith Ehi Etute (10 punts i 10 rebuts). De fet, aquesta última té 17 anys i està cridada a ser una de les jugadores amb més projecció de Luxemburg després de guanyar l’MVP en el darrer Europeu sub-18 de la divisió B. No tenien res a fer, però, les jugadores de Jerome Altmann que, tot i això, es van endur la victòria moral de guanyar el darrer parcial de partit (15 a 22).

L’afició de Fontajau va deixar anar l’eufòria dels 97 punts del seu equip fent l’onada. Les gironines s’han col·locat líders del seu grup (B) però no tornaran a disputar un partit d’EuroCup a Fontajau fins a la segona volta contra el Gorzow polonès (22 de novembre). Abans de tornar a trepitjar el parquet de casa hauran de viatjar a Polònia, Eslovàquia i Luxemburg.

I parlant de visites, res millor que una victòria amb un coixí de punts per anar a jugar en la sempre temible pista del Perfumerías Avenida de Salamanca, vigent subcampió de lliga i botxí de l’Uni a l’Eurolliga la temporada passada. Les gironines juguen al Würzburg aquest dissabte (18 hores) en un anticipat xoc de trens. Les castellanes encara no han perdut cap partit en el que portem de temporada, tampoc en Eurolliga on ahir van derrotar al vigent campió de la lliga francesa, el Villeneuve (79-65).