El Peralada s'imposa en el derbi contra el Girona B (1-0)

Kemo marca el gol de la victòria contra el seu exequip i dona el primer triomf com a local als xampanyers

Alan Baró (Peralada) i Sergi Solans (Girona B) amb la tripleta arbitral

Alan Baró (Peralada) i Sergi Solans (Girona B) amb la tripleta arbitral / CF Peralada

Jofre Amargant Bosch

Jofre Amargant Bosch

El Peralada s'ha emportat el derbi contra el Girona B per la mínima (1-0). Els de l'Alt Empordà s'han imposat gràcies a un solitari gol de Kemo. En el descompte, el conjunt de Sergi Mora ha tingut l'empat amb dues ocasions molt clares. El triomf enlaira els locals i manté a la zona baixa el filial.

Un derbi sempre té molts al·licients. El Peralada- Girona B no és una excepció. Tant un equip com l'altre té jugadors amb passat en el conjunt rival. Solans estava cedit la temporada passada a Peralada, Kemo era al Girona B, Jona, suplent avui, també hi havia estat i Àlex Marsal, tècnic dels xampanyers, es va passar un munt d'anys a la base blanc-i-vermella. Són només alguns exemples a cada costat. A banda de les emocions, hi havia la necessitat de sumar els tres punts dels dos. L'arrencada dubitativa els ha deixat a la part baixa i un triomf en un partit tan especial pot servir de punt d'inflexió. Potser per això, Almansa ha avisat només començar amb un xut desviat. Era la primera aproximació, però ha marcat la tònica d'uns primers minuts de partit amb una mica més de protagonisme visitant.

Els verd-i-blancs han tardat una estona més a generar perill. Una rematada sense encert de Varese ha estat la primera aparició a la porteria rival. Amb falta de precisió i concreció en els últims metres, les ocasions han estat un bé escàs a la primera meitat. Jandro ho ha intentat en una jugada personal (34'). L'argentí ha aprofitat el físic per marxar amb velocitat, guanyar metres i quedar-se a un pas de marcar. La intervenció de Juanvi ha estat clau per enviar la pilota a córner. La resposta del filial ha arribat de les botes de Sergi Solans (41'). El davanter lleidatà ha retallat bé, però s'ha trobat amb un Alan Baró molt atent per desviar a córner. El darniuenc ha entrat a l'onze per cobrir la baixa del capità Sergi Romero, expulsat en l'últim enfrontament a Tona. El veterà central ha tingut l'última oportunitat del primer temps. El seu cop de cap a la sortida d'un córner l'ha blocat Juanvi.

La segona part no ha pogut començar millor per als alt-empordanesos. Kemo ha marcat un gol contra el seu exequip per donar un avantatge mínim al Peralada (50'). Ha sigut una gran acció combinativa dels homes de Marsal, en què Gelmà hi ha posat la màgia amb un toc de taló, Cuatrecases l'assistència i Kemo la resta. El marge a l'electrònic ha estat a punt d'ampliar-se en el tram final. Caixàs ha arreplegat una pilota dins l'àrea i ha rematat massa alt (79'). Els locals han patit per retenir els tres punts. El Girona B ha tingut dues ocasions molt clares en el descompte per sumar com a mínim un punt. Amb l'espant encara al cos, el Peralada ha pogut sumar la primera victòria com a local per mirar cap amunt i continuar en progressió. En canvi, el Girona B es queda amb només sis punts de divuit possibles i amb només un triomf. Sergi Mora haurà de buscar la tecla per fer enlairar el projecte.