L'Escala s'emporta el derbi amb el Peralada (1-0) i el Girona B desaprofita l'avantatge (2-4)

El Girona B es deixa remuntar el doblet de Minsu i cau en zona de descens a Lliga Elit

Nil Congost (l'Escala) i Sergi Romero (Peralada) ambl a tripleta arbitral

Nil Congost (l'Escala) i Sergi Romero (Peralada) ambl a tripleta arbitral / CF Peralada

Redacció

L'Escala s'ha emportat el derbi contra el Peralada gràcies a un solitari gol de cap de Pime a la primera part. El triomf permet als escalencs sortir del descens i manté al Peralada a la zona intermèdia de la classificació. A Riudarenes, el Girona B ha desaprofitat el doblet de Minsu i ha vist com la Pobla de Mafumet remuntava el partit en els segons quaranta-cinc minuts (2-4).

El derbi es queda al Nou Miramar

El Peralada ha arrencat més animat al derbi alt-empordanès, aproximant-se amb més perill a la porteria d'un Ferreti que tornava a la titularitat després de dos partits a la banqueta. Jandro ha tingut la primera ben aviat. Ferran López ha centrat al punt de penal i l'argentí ha rematat fora per ben poc. El porter ha estat atent per intervenir en dues accions més de Varese, una centrada enverinada i un xut que ha acabat blocant.

Als locals els costava generar i han vist com perdien Burama, golejador en l'última jornada per lesió. El seu lloc l'ha ocupat Pime, que acabaria sent protagonista. El davanter empordanès, que ha militat als dos equips, ha sortit endollat al partit. D'un servei de banda llarg el punta de Santa Llogaia d'Àlguema n'ha fet el primer gol (35'). Era la primera rematada a porteria dels blaugrana. La diana els ha esperonat i han tingut una altra claríssima ocasió per fer el segon poc després. Pime, Josu i Xumetra han combinat, però la rematada del de l'Estartit s'ha estavellat al pal. Els homes d'Àlex Marsal han mirat de reaccionar amb dues rematades de Jandro i Gelmà sense sort abans del descans.

A la segona part, els visitants han estat incapaços de generar cap ocasió clara de gol, tot i tancar el rival a l'àrea pròpia. L'Escala s'ha fet fort i ha acabat sumant tres punts claus per sortir del descens. La derrota deixa els xampanyers a la zona tranquil·la de la classificació.

Un Girona B de dues cares

El Girona B ha caigut en zona de descens després de perdre 2 a 4 a casa contra la Pobla de Mafumet. Els de Sergi Mora han mostrat dues cares molt diferents. A la primera part, el filial blanc-i-vermell ha mostrat una bona versió i ha marxat al descans amb un avantatge mínim de 2 a 1 gràcies a un doblet de Minsu. A la represa, els tarragonins han capgirat el duel amb els gols de Bellari, per partida doble, i Céspedes. Els gironins els ha faltat contundència defensiva i un punt d'intensitat en les jugades claus del segon temps.