Comença a Palamós el 20è Ral·li Costa Brava Històric

La sortida, amb 132 equips inscrits i una gran presència femenina, tindrà lloc dijous a la tarda a partir de les 18 hores des del Passeig del Mar

La presentació a la platja de Sant Esteve de la Fosca de Palamós.

La presentació a la platja de Sant Esteve de la Fosca de Palamós. / RAL·LI COSTA BRAVA

DDG

Tot està a punt a Palamós per a la disputa del XX Ral·li Costa Brava Històric by Motul, una prova que donarà el seu tret de sortida dijous a la tarda, a partir de les 18 hores, i que celebrarà el seu vintè aniversari consolidada com una de les cites de referència per a l'automobilisme històric a escala continental.

La Federació Internacional d'Automobilisme (FIA) ha confiat enguany en la prova organitzada per Club RallyClassics per a acollir el FIA Trophy for Historic Regularity Rallies, el trofeu més important d'aquesta disciplina que permet a pilots i aficionats gaudir de la màgia dels ral·lis històrics tal com eren en dècades passades.

La platja de Sant Esteve de la Fosca va ser la ubicació triada per a la presentació oficial del ral·li, un escenari perfecte per a un esdeveniment que no es podria concebre sense la presència omnipresent de la costa gironina. A pocs metres d'aquest enclavament, al passeig marítim de Palamós, els 132 equips inscrits ja estan preparats per a l'inici d'una prova on destaca la participació femenina, que tornarà a batre rècords, amb la presència de 12 dones pilot i 36 dones copilot, gràcies al programa #MotorDona impulsat per RallyClassics.

Gran part de l'èxit d'aquesta prova es deu a l'excel·lent ubicació del seu parc tancat i podi de sortida, en ple Passeig del Mar de Palamós, a escassos metres de la platja. També hi haurà una rua dels vehicles i un village.

En aquesta edició les sortides d'etapa es duran a terme dijous a partir de les 18 hores, divendres a partir de les 15 hores i dissabte a partir de les 15h30.