Girona vibra gràcies a una esplèndida cursa de muntanya

Jordi Roy esmicola el rècord de la Transgavarres

Cèlia Balsells, Alex Dautel, Olivia Mitchell, Arnau Aranda i Ella Harris, també brillen a Girona

Redacció

A Girona no tot és futbol i bàsquet. La ciutat ha vibrat amb els més de mil corredors que han participat en la dotzena edició de la CMG, la cursa de muntanya de Girona. L'esdeveniment organitzat per Klassmark ha atret atletes de més de 20 nacionalitats. El programa de la CMG ha presentat tres reptes: la Transgavarres, el Trail i l'Express.

Jordi Roy ha esmicolat el rècord de la Trangavarres i s'ha proclamat vencedor de la prova. D'altra banda, Cèlia Balsells ha sigut la guanyadora femenina i la distància Trail ha sigut dominada per l'alemany Alex Dautel i la britànica Olivia Mitchell.

La jornada ha iniciat amb la Transgavarres, un recorregut èpic de 50 quilòmetres amb 1700 metres de desnivell positiu, que ha portat els corredors des de la Platja Gran de Palamós fins al barri vell de Girona, travessant el massís de les Gavarres. Tant Jordi Roy com Ignasi Ferrer han arribat fins a aquest punt amb opcions de victòria. Tots dos eren mereixedors de la glòria final, però els petits detalls han decantat la balança a favor del primer. Jordi Roy ha atacat al moment clau; a l'últim descens. Ha travessat la línia de meta eufòric, aturant el cronòmetre en 3 h 54 m 55 s i establint un nou rècord de la prova. Ignasi Ferrer ha entrat a poc més d'un minut, mentre que un excepcional Wifred Lladó ha assaltat el podi.

Pel que respecta a la cursa femenina, Cèlia Balsells no ha donat marge a l'emoció. Ha dominat amb autoritat de principi a fi per signar una victòria inqüestionable. Els seus rivals s'han quedat molt lluny del registre de 4h 27m 21s. Més enllà de la marca, la segona plaça de Paloma Lobera i la tercera d'Anna Olivares són més que meritòries.

Les altres dues distàncies del dia han sigut circulars amb sortida i arribada a Girona. Els corredors internacionals han sigut els grans protagonistes del Trail de 21 quilòmetres i 800 metres de desnivell positiu. L'actuació de l'alemany Alex Dautel ha sigut superlativa. Ha completat el repte en 1h 27m 26s, esborrant qualsevol idea de victòria a l'australià Jacob Willems i al francès Thibault Leroy, que han ocupat el segon i tercer esglaó d'un podi de molt nivell. Entre les noies, ha destacat la figura d'Olivia Mitchell.

La plaça de Sant Domènec, el cor del barri vell de Girona, ha sigut testimoni de l'arribada triomfal de tots els participants, independentment de la seva posició, reafirmant la importància dels valors esportius sobre la competició. La CMG 2023 ha demostrat una vegada més que és molt més que una cursa; és una experiència única que uneix corredors de totes les edats i nivells en un emocionant cap de setmana de trail running.