Aitana Bonmatí, entre les cent dones més influents del planeta segons la BBC

El mitjà destaca que la jugadora "defensa la igualtat al futbol entre homes i dones"

Aitana Bonmatí, entre les cent dones més influents del planeta segons la BBC

Aitana Bonmatí, entre les cent dones més influents del planeta segons la BBC / Javier Borrego / AFP7 / Europa Press

ACN

La futbolista del Barça Aitana Bonmatí figura a la llista de les cent dones més influents del planeta que elabora anualment el mitjà britànic BBC. Bonmatí apareix a l'apartat d'Entreteniment i Esport i comparteix distinció amb la instructora de submarinisme sud-africana Zandile Ndhlovu, la ballarina sorda nord-americana Justina Miles o la jugadora de críquet índia Harmanpreet Kaur.

El mitjà destaca que Bonmatí ha guanyat aquest any la lliga espanyola i la Champions, i que amb la seva actuació amb la selecció espanyola a la Copa del Món "ha esdevingut una superestrella global". Bonmatí, de 25 anys, va ser nomenada jugadora del torneig. També recorda que ha guanyat la Pilota d'Or i que va ser nomenada jugadora de l'any per la UEFA.

"Sense por de fer sentir la seva veu dins i fora del camp, Bonmatí defensa la igualtat al futbol entre homes i dones", afegeix la BBC, que també recorda que va fer servir el discurs d'agraïment del guardó de la UEFA per defensar la seva companya Jenni Hermoso pel cas del petó de l'aleshores president de la Federació Espanyola de Futbol Luís Rubiales.