Escàndol al Brasil-Argentina: les agressions als seguidors argentins ajornen el partit de Maracanà

El partit més esperat de les eliminatòries sud-americanes es va saldar amb un 0-1 favorable als argentins, després d'arrencar amb retard per una multitudinària baralla a la grada

Els seguidors argentins patint a Maracanà.

Els seguidors argentins patint a Maracanà. / Ricardo Moraes

Fermín de la Calle

Escàndol al clàssic sud-americà entre Brasil i Argentina disputat al mític estadi de Maracanà. El partit es va suspendre temporalment abans d'iniciar-se, ja que els jugadors argentins, amb Leo Messi al capdavant, van decidir retirar-se del terreny de joc per les agressions que estaven patint els seus compatriotes a les grades. Abans de començar el partit, Messi i els seus companys es van desplaçar fins a les grades, on els seguidors argentins estaven sent agredits pels brasilers en presència d'una policia que no va ser capaç de defensar els visitants. El porter argentí, 'Dibu' Martínez es va enfilar a la grada per a desafiar la policia brasilera i defensar els seus compatriotes. El jugador de l'Aston Villa va intentar saltar a la grada sense èxit i, fins i tot, va llançar un cop de puny a un policia que agredia un seguidor albiceleste.

Davant aquesta situació, Leo Messi, capità de l'albiceleste va ordenar retirar-se al vestidor als seus companys ("No juguem, marxem") i el partit es va suspendre durant més de mitja hora. Posteriorment, els cossos de seguretat presents a l'estadi de Maracanà van frenar les agressions a la grada, però els jugadors argentins van seguir reclosos al vestidor visitant mentre el president de l'Associació de Futbol Argentí (AFA), Chiqui Tàpia, va tractar de reconduir els esdeveniments. Messi i els seus companys van demanar un temps de recés fins que es refredés l'ambient i la seguretat dels seus compatriotes no corregués perill.

Gol d'Otamendi

La tensió es va traslladar a la gespa entre els jugadors perquè els brasilers, que no se'n van anar del camp en cap moment, van retreure la seva actitud a Messi i als seus companys. Finalment, amb mitja hora de retard sobre l'horari previst d'inici, va començar el clàssic, que era partit de classificació per al Mundial 2026 amb l'ambient enrarit i totes les mirades posades a les grades. Messi i el madridista Rodrygo van tenir una cruïlla de paraules i van protagonitzar un enganxada abans del partit, que va ser molt aspre, amb moltes entrades a deshora i molt poc joc.

Finalment, Argentina va derrotar el país amfitrió (0-1) amb un gol d'Otamendi al segon temps, que col·loca l'equip de Messi com a líder de les eliminatòries amb 15 punts, dos més que l'Uruguai, el seu immediat perseguidor.