Un descontrolat, fogós i impetuós Martín regala el títol a Bagnaia

Eufòria a l'equip de Ducati

Eufòria a l'equip de Ducati / ALEX FARINELLI

Emilio Pérez de Rozas

La lluita pel títol s'ha resolt després d'11 minuts de cursa del Gran Premi de la Comunitat Valenciana, disputat avui, davant 84.000 espectadors, al circuit Ricardo Tormo, de Xest (València). En la persecució de Jorge Martín (Ducati) a l’italià Pecco Bagnaia (Ducati), que havia liderat la sortida amb autoritat, el jove pilot madrileny de l’equip Prima Pramac ha perdut el control de la moto i ha permès que l'italià enfilés cap al títol de la categoria.

Quedaven moltes voltes, sí, concretament 21, i Martín, que ha tornat a la pista en la vuitena posició a la fila de pilots que perseguia Bagnaia, no ha renunciat a intentar la remuntada impossible. Però no li ha sortit bé: massa riscos i massa agresivitat. En dues ocasions, el madrileny ha intentat superar Maverick Viñales, i quan ha aconseguit a la tercera, anava tan 'esbojarrat', que ha acabat tocant per darrere Marc Márquez i tots dons han acabat per terra.

El títol estava pràcticament servit per a Bagnaia, que ha vist com sense canvis a la general Jack Miller el superava, tot i que el de KTM també ha caigut poc després. Triomf i títol, doncs, per a l'italià, en segon en la seva carrera.

Mundial de pilots: 

1. ‘Pecco’ BAGNAIA (Itàlia, Ducati);

2. Jorge MARTÍN (Espanya, Ducati) ;

3. Marco BEZZECCHI (Itàlia, Ducati);

4. Brad BINDER (Sud-àfrica, KTM);

5. Johann ZARCO (França, Ducati).

TEMES