El repte d’aprendre a guanyar sense Mitchell

Antoja diu que la sortida de la nord-americana és «imminent» abans de rebre el Cajky en l’última jornada de la primera fase de l’Eurocup

Magarity llança durant el partit contra el Gorzow

Magarity llança durant el partit contra el Gorzow / Marc Martí Font

Marc Brugués

Marc Brugués

Amb el cas Mitchell en vies de resoldre’s i tothom conscient que la jugadora nord-americana no tornarà a vestir la samarreta de l’equip, l’Uni disputa demà el darrer partit de la primera fase de l’Eurocup. El bitllet pels trenta-dosens de final és al sarró fa dies, però el duel contra el Cajky a Fontajau (19.15, Esport3) no és cap tràmit. Al contrari, perquè amb un balanç impol·lut de victòries al caseller (5-0) i la previsió d’afegir-n’hi una altra avui, les de Laura Antoja tenen el repte de guanyar per tants punts com puguin de cara a tenir el millor average final possible per, en cas d’empat a victòries amb altres equips com sembla que serà, tenir el rival més assequible.  

Fer números avui és impossible perquè la classificació general dels 32 equips classificats, del qual en sortiran els aparellaments (1r contra 32è, 2n contra 31è, etcètera) no s’ordenarà fins demà quan s’acabi la jornada i quedin definits tots els grups. A més a més, cal tenir en compte que si hi ha empat a sis victòries, com sembla que podria passar entre els equips invictes fins ara (Uni, Venècia, Galatasaray, Riga, Bourges, London Lions, Estudiantes i Caledònia) a l’hora de comptar l’average general no es tindrà en compte el partit contra el cuer del grup. És a dir, a l’espera de què passi avui, l’Uni el té de +43, perquè el +44 aconseguits contra el Diddeleng no es compten. 

Ja hi haurà temps d’analitzar el rival i pensar en la següent eliminatòria que es disputarà el 14 i el 21 de desembre. Abans però toca que l’equip faci un pas endavant i passi pàgina de l’afer Mitchell, de qui Antoja en veu la sortida «imminent». «S’està arribant a un acord per separar els camins», diu. L’entrenadora, conscient que l’adéu de Mitchell fa dies que es cou, fa uns partits que treballa la manera que l’equip no se’n ressenteixi. «Hem de saber jugar d’una altra manera. Amb Mitchell teníem una peça molt incisiva que acaparava molt de joc i era important amb pilota. Hem anat introduint peces a la rotació per fer que la baixa no ens vingui de cop. Tenim la qualitat per fer-ho, però també és veritat que és difícil perdre un referent», deia Antoja que, això sí, deixava clar que «l’equip sempre està per sobre de les individualitats».

El partit d‘avui no serà fàcil. De fet, a l’anada a Eslovàquia, l’Uni va patir l’agressivitat de les locals. «Va ser un partit molt calent i fins i tot es va generar alguna picabaralla. He treballat aquest aspecte i esperem arrodonir la classificació amb un bon partit».