Tancar el capítol Mitchell contra el Ferrol

L’Uni rep el conjunt gallec amb l’objectiu de continuar escalant posicions a la classificació

Canella durant el partit contra el Piestanske de l'Eurocup d'entre setmana.

Canella durant el partit contra el Piestanske de l'Eurocup d'entre setmana. / Marc Martí Font

Jofre Amargant Bosch

Jofre Amargant Bosch

L’Uni Girona vol passar pàgina del tot de l’afer Kelsey Mitchell. Amb la jugadora nord-americana ja desvinculada de l’entitat de Fontajau i el club rastrejant el mercat per trobar un reforç de garanties, el conjunt de Laura Antoja se centra en la lliga. Les gironines reben el Ferrol (20h, Teledeporte) amb l’objectiu de continuar remuntant posicions a la zona alta.

Semblava que l’Uni havia trobat l’estabilitat en la competició domèstica, però la desfeta fa dues jornades contra l’Araski (52-63) va ser un toc d’atenció, una relliscada greu. Recuperades de l’ensurt, busquen tornar a agafar una bona dinàmica amb el segon triomf consecutiu a la competició.

Al davant tindran un dels equips més especials i singulars per la seva manera de jugar, el Ferrol de Lino López. Les gallegues són equip que juga molt obert i amenaça exterior de les seves interiors. Un sistema que trenca els esquemes defensius del rival, com reconeix Laura Antoja: «Està jugant un joc diferent de la resta. Col·loquen les cinc jugadores molt obertes, les cinc a fora. Aposten per un joc amb molts bloquejos indirectes, en el qual busquen tir exterior. Hi ha moltes jugadores interiors que poden tirar de tres. També deixen la pintura buida per atacar-la».

Els sistemes de Lino han sorprès a més d’un rival aquesta temporada, incapaç de trobar solucions al plantejament, reconeix Antoja: «Els equips que juguen contra elles se senten incòmodes. No poden construir les defenses que estem acostumats i, per tant, han sorprès en aquesta primera volta». A les especificitats del rival cal sumar-hi el factor risc, com reconeix Antoja: «Vindran aquí a donar la sorpresa, com sempre fan els equips quan juguen contra l’Uni Girona. No tenen res a perdre, si són equips que estan per sota la classificació, i molt a guanyar».

En una setmana de tres partits i amb una plantilla mancada d’efectius, les jugadores locals hauran de gestionar bé els esforços i les rotacions. Tot i tenir algunes jugadores tocades i amb molèsties després del triomf entre setmana contra el Piestanske (73-45) a l’Eurocup, Antoja espera comptar amb tots els efectius. A més, sumaran Traoré, jugadora vinculada, a la rotació. El cansament i el poc temps de recuperació no poden ser una excusa per continuar apujant el llistó competitiu per Antoja: «Hem de seguir en la mateixa línia, seguir amb agressivitat, seguir amb ambició, que és una cosa que hem d’anar col·locant i hem d’anar integrant dins nostre. Ambició de seguir pressionant, guanyant i de fer un joc el més vistós possible».

Les energies de l’Uni estan centrades en el partit d’avui, però el cos tècnic haurà de pensar una mica més enllà. Mentre no arribin els reforços, la gestió del minutatge serà clau per afrontar un mes de desembre amb la primera ronda del play-off de l’Eurocup contra el Szekszard i quatre partits de lliga.