La FA acusa a Rubiales de conducta inapropiada amb les jugadores angleses

Segons Hewitt, Rubiales "va acariciar" la cara de Laura Coombs i "aparentment va besar de forma forçada" a Lucy Bronze en la cara

Rubiales arribant a l'auidència Nacional, el dia de la seva declaració com a imputat.

Rubiales arribant a l'auidència Nacional, el dia de la seva declaració com a imputat. / José Luis Roca

EFE

La presidenta de la federació anglesa (FA, per les seves sigles en anglès), Debbie Hewitt, va acusar l'expresident de la federació espanyola Luis Rubiales de conducta "inapropiada" amb les jugadores angleses en la cerimònia de lliurament de trofeus del passat Mundial d'Austràlia i Nova Zelanda.

Hewitt va parlar com a testimoni en el cas disciplinar de la FIFA contra Rubiales per la seva actitud durant la final de la Copa del Món entre Espanya i Anglaterra en la qual, a més de fer gestos obscens durant el partit, va fer un petó sense consentiment en la boca a Jenni Hermoso, jugadora d'Espanya.

En un informe publicat per la FIFA, Hewitt, que va estar al costat de Rubiales en el lliurament de medalles, va assegurar que el to de veu de l'espanyol va ser "desagradable i innecessàriament agressiu" amb els treballadors de la FIFA, abans d'acusar-lo de conducta impròpia amb les jugadores d'Anglaterra.

Segons Hewitt, Rubiales "va acariciar" la cara de Laura Coombs i "aparentment va besar de forma forçada" a Lucy Bronze a la cara.

Sobre el moment en el qual les jugadores espanyoles van pujar a recollir les seves medalles, Hewitt va apuntar que les "agafava molt fort", a algunes "les acariciava l'esquena", les "agafava del braç" i les "va aixecar del terra".

"Això em va fer estar molt incòmoda i avergonyida", va afegir Hewitt.

Rubiales va contestar a les paraules de Hewitt assegurant que és una cosa "increïble" i la va acusar de "tenir prejudicis" contra ell, a més d'assegurar que és una hipòcrita perquè ella també va abraçar a les jugadores del seu equip.

"Aplicant la mateixa lògica, les seves abraçades també podrien entendre's com un contacte físic no consentit. La hipocresia és evident", va dir Rubiales durant l'audiència.

Respecte a la seva actitud cap a Coombs, la va justificar dient que va tractar de consolar-la perquè havia estat lesionada durant la final, havia necessitat punts al cap i portava un embenatge en aquesta zona.

La FIFA va decidir inhabilitar a Rubiales durant tres anys per a exercir qualsevol activitat futbolística, arran del seu comportament durant la final del passat Mundial d'Austràlia i Nova Zelanda.