El Girona B deixa sense liderat l'Olot (0-0)

Els homes de Sergi Mora veuen com els anul·len un gol a Enric Garcia a la primera part per fora de joc posicional d'Almansa

Chabboura brega amb Dmytro per una pilota

Chabboura brega amb Dmytro per una pilota / Pau González / UE Olot

Jofre Amargant Bosch

L'Olot i el Girona B han empatat sense gols (0-0) en el derbi gironí. Les intervencions de Mourin i Lucas han estat claus perquè el marcador no es mogués. L'empat deixa el conjunt de Pedro Dólera sense el liderat, que passa a mans de l'Hospitalet.

El bon moment que viuen els dos equips ha propiciat uns primers minuts de tanteig. La por que el rival et castigués amb poc pesava. El filial ha pogut tastar ben d'hora que els conjunts de Dólera transiten i penalitzen amb ben poc. Antal ha perdut una pilota en construcció que Forés ha estat a punt de fer bona a passada de Chabboura. El de Sant Gregori s'ha trobat amb Lucas a sobre en el moment de la finalització. En el xoc l'atacant local s'ha trencat la clavícula i ha hagut de ser substituït per Maynau (6'). Marc Mas ha fregat el primer en la següent acció. Era ben d'hora, però els nois de Sergi Mora han pogut veure les orelles al llop.

El Girona B ha començat a agafar el protagonisme de la pilota a costa d'un Olot que ben posat al darrere no concedia molt. Sense Pedro i Urri, la sensació ha estat que els garrotxins podien renunciar a la pilota i que fossin els visitants qui assumissin la responsabilitat de jugar-la. En un desajust local ha arribat la primera ocasió blanc-i-vermella. Almansa ha agafat l'esquena a Blázquez, però l'ex de la Damm no ha pogut sorprendre Mourin (12'). El partit s'ha anat obrint a poc a poc arribant a uns moments d'anada i tornada que permetien destacar a Almansa i Almena en les transicions. De fet, els visitants han aconseguit marcar en una acció invalidada. Transició vertical, xut d'Almena que no pot blocar Mourin i gol d'Enric Garcia en el refús (26'). Entremig, però, Almansa ha fet l'acció d'intentat rematar, l'acció clau per invalidar la diana.

La resposta olotina no s'ha fet esperar i, de nou, aprofitant una errada. El silenc ha intentat buscar un xut al pal llarg que s'ha trobat amb una estirada de Lucas. L'última clara que han tingut el conjunt local a la primera part. Tampoc ha acabat d'intimidar el Girona B, tot i algun intent de Gerard i Almena.

A la segona part no hi ha hagut temps per provar-se. Els Girona B ha tardat molt poc a generar perill clar. Almansa ha estat el primer intentar-ho. Enric ha agafat el relleu amb un xut des de la frontal que ha acabat a córner. Del servei de cantonada n'han sortit tres rematades bloquejades dins l'àrea local. El ritme havia augmentat i ha semblat que el Girona B havia sortit més despert i actiu del descans. Maynau ha sigut un contrapès aïllat dels locals. El de Tossa ha caçat una pilota dins l'àrea que ha engaltat al lateral de la xarxa. El domini visitant era total i absolut. Control de pilota, deixant sense idees a l'Olot i on només faltava el premi del gol. Les ocasions han continuat arribant. Wadi s'ha adormit en la definició el temps just perquè Barnils desviés el xut (53').

De l'Olot ben posat a la primera meitat s'ha passat en un mar d'espais per un Girona B precís i ràpid en la circulació. I com més espai hi ha, més fàcil és que brillin els talents de la base. Almena ha traçat a una diagonal eliminant rivals que ha acabat amb el tir a prop de la base del pal. La situació no agradava gens a Pedro Dólera que ha hagut de sacsejar l'equip buscant solucions. Terma i Manzano han entrat en el lloc de Blázquez i Ufano. I ha estat un d'ells qui ha revifat els ànims al Municipal. El petit migcampista ha rebut entre línies, s'ha regirat, s'ha desfet amb facilitat de Monju i ha etzibat un xut ras que ha aturat Lucas (65'). Una acció que servia per atenuar la superioritat del Girona B.

Les ocasions visitants les ha reactivat Minsu. Gran conducció des de mig camp, però definició mossegada i centrada de l'asiàtic. L'Olot necessita molt poc per fer mal. Marc Mas, que s'ha fet un fart de bregar pilotes durant la seva carrera, ha jugat millor amb el cos que Alegre per tenir la més clara del partit. El selvatà s'ha quedat sol davant d'un Lucas immens per aturar amb tècnica de futbol sala la rematada. El conjunt volcànic ha fet un pas endavant en els últims minuts, canviant els rols dels equips. Sense cristal·litzar cap aproximació, el derbi ha acabat amb un empat que no satisfà ni a l'Olot ni el Girona B.

FITXA TÈCNICA

Olot: Mourin, Barnils, Juvi, Blázquez (Terma, m.60), Marc Mas, Ufano (Manzano, m.60), Forés (Maynau, m.11), Perone, Uri González, Bigas i Chabboura

Girona B: Lucas, Alegre (Biel, m.86), Monjonell, Antal, Wadi (Shin, m.73), Almena, Dmytro, Almansa, Gerard, Ot Serrano i Enric Garcia (Minsu, m.69).

Àrbitre: Aguayo Prieto. Va amonestar els locals Bigas i Chabboura i el visitant Dmytro.