LaLiga i la RFEF acorden publicar els àudios del VAR

El projecte s'estrenarà a partir del 10 de gener de 2024, tant a la Supercopa d'Espanya com al senyal televisiu de LaLiga

La RFEF i LaLiga acorden publicar les converses entre els àrbitres i el VAR en la revisió de les jugades

La RFEF i LaLiga acorden publicar les converses entre els àrbitres i el VAR en la revisió de les jugades / VAR

La Reial Federació Espanyola de Futbol i LaLiga han acordat publicar els àudios del VAR durant les revisions de les jugades. Un acord que arriba en un dels moments més delicats des de la implementació de la tecnologia del videoarbitratge al futbol espanyol.

El canvi arribarà a partir de la jornada 20 de LaLiga, coincidint amb la disputa de la Supercopa d'Espanya, de l'11 al 14 de gener.

Aquest és el comunicat

La RFEF i LaLligahan acordat començar publicar les imatges i l'àudio de les converses entre l'àrbitre de camp i l'àrbitre VAR quan es produeixi una revisió de la jugada al monitor de camp, a a través dels operadors oficials de les competicions i un cop finalitzat cada dia de competició de la jornada.

Aquest projecte començarà a oferir-se a partir de la jornada 20 de LALIGA EA SPORTS i la jornada 22 de LALIGA HYPERMOTION, que se celebren entre el 12 i el 15 de gener. Prèviament s'haurà estrenat a la Supercopa d'Espanya organitzada per la RFEF, tant a les semifinals del 10 i 11 de gener com a la final del diumenge 14.

Aquesta iniciativa marca un nou escenari de col·laboració i treball conjunt de la RFEF i el CTA amb LaLiga, amb l'objectiu de dotar l'arbitratge en el futbol professional i les pròpies competicions d'una transparència més gran.

En aquest sentit, amb l'emissió de les imatges i dels àudios un cop finalitzada cada dia de competició (dissabte, diumenge i dilluns), es millorarà l'experiència dels aficionats i s'afavorirà una comprensió més gran de les decisions arbitrals per part dels teleespectadors, millorant així les competicions en el seu conjunt.

En els propers dies, tant la RFEF com LaLiga publicaran més informació i materials didàctics a les seves xarxes socials perquè els aficionats i mitjans de comunicació entenguin com funcionarà aquesta nova dinàmica.