El Barça perd amb l'Amèrica el bolo de Dalas (2-3)

Lamine Yamal i Marc Guiu han anotat els gols blaugrana en un onze ple de joves del filial

Els jugadors del Barça celebren un dels gols.

Els jugadors del Barça celebren un dels gols. / Carlos Ramírez/EFE

DdG

El Barça va tancar l'any europeu amb una derrota a Anvers per 3-2, l'any de lliga vencent a l'Almeria per 3-2 i l'any d'amistós amb un altre 3-2 advers enfront de l'Amèrica de Mèxic en la bitlla de Dallas disputat als Estats Units. Com a l'avió aterri al Prat, la plantilla blaugrana començarà les vacances fins al retorn al treball el pròxim dia 28 desembre. El partit que obrirà el calendari de 2024 és el Las Palmas-Barça del 4 de gener.

El Barça ha caigut en, almenys, una entretinguda trobada amb cinc gols. En realitat era un Barcelona *Atlètic edulcorat, puix que en l'alineació només hi havia tres futbolistes del primer equip: *Andreas *Christensen, *João Félix -els dos van ser titulars davant l'Almeria el dia anterior abans de ser substituïts en el descans- i *Frenkie de *Jong, absent per sanció.

Podria considerar que han estat quatre amb la presència de Lamine Yamal, autor, a més, del primer gol blaugrana en una excel·lent jugada individual que va iniciar i va culminar ell *trs tallar una pilota en el camp propi. El segon ha estat obra de Marc Guiu, l'eficaç davanter centre que va signar el triomf davant l'Athletic i va anotar també enfront de l'Anvers.

Marc Guiu celebra el gol.

Marc Guiu celebra el gol. / Carlos Ramírez/EFE

Xavi ha pogut veure el futur dels joves futbolistes amb els quals podrà comptar quan ho desitgi per a qualsevol urgència en el primer equip en un assaig que ha reportat el guany real dels 5 milions que ha ingressat el club. També ha pogut comprovar que els desajustaments defensius continuen passant factura.

Gol per a remuntar

Gol per a remuntar Es va avançar l'Amèrica en el minut 5, un clàssic ja, però Lamini Yamal i Guiu van remuntar el marcador. El conjunt mexicà, amb el *exazulgrana Jonathan dos Santos en les seves files, s'ha mostrat més sòlid i intens sota la pluja, i ha recuperat l'avantatge en la segona meitat, encara que el Barça va disposar d'ocasions per a signar les taules.

Xavi ha reservat a sis jugadors, els qui han fet el pesat viatge de franc, sense disputar ni un minut: Iñaki Peña, Baldi, Sergi Roberto, Koundé, Gündogan i Raphinha. Per contra, han debutat com a titulars en el primer equip els porters Astralaga (19 anys) i Kochen (17), Pau Cubarsí (16), Héctor Fort (17), Gerard Martín (21) i Unai Hernández (19). Després es van estrenar Pau Prim (17), Mikayil Faye (19) i Mamadou Mbacke (21).