Un bon dia per treure la millor versió

El Bàsquet Girona visita un Bilbao en crisi amb l’objectiu d’intentar recuperar sensacions i tornar a mirar cap amunt

Iroegbu, en acció en el partit contra la Penya

Iroegbu, en acció en el partit contra la Penya / Aniol Resclosa

Marc Brugués

Marc Brugués

Ara caic, ara m’aixeco. Així està sent, fins ara, la trajectòria del Bàsquet Girona aquesta temporada. L’equip ha alternat actuacions enlluernadores com ara les victòries contra València (85-89), Gran Canària (88-64) o Múrcia (82-76) amb desfetes clares on ha encaixat més de cent punts com davant el Barça (115- 78) o el Manresa (101-87). Les sensacions no són del tot dolentes, tanmateix fiar-ho tot al talent i la inspiració d’Iroegbu i Brown té un risc. I més quan el segon ha resultat un fiasco i ja ha estat tallat pel club (ha fitxat pel Nàpols). 

De totes maneres, aquesta línia d’esses que han anat fent els de Salva Camps fins ara, l’ha dut a tenir set victòries i estar tranquil a la classificació. Fins i tot s’ha arribat a somiar amb entrar a la Copa del Rei. De fet, encara n’hi ha d’opcions matemàtiques. Caldria, això sí, guanyar avui a Bilbao i després el Baskonia i el Saragossa en els tres partits que queden de primera volta. Ahir però, Camps es va encarregar de fer tocar tothom de peus a terra. Sense dir-ho explícitament va rebaixar les aspiracions. «L’important és arribar al final de la primera volta amb el màxim de victòries possibles. Si són deu seria excepcional, nou extraordinari, vuit seria haver fet una molt bona feina mentre que si en són set, voldrà dir que ens queda encara molt de camí per fer per aconseguir el nostre objectiu principal, que és allunyar-nos al màxim possible dels dos últims llocs de la classificació». Més clar, l’aigua. Toca aparcar el discurs de la Copa i centrar-se en derrotar el Bilbao aquest vespre a Miribilla (19.00). Una victòria acostaria l’equip a l’objectiu prioritari alhora que, depenent dels altres resultats de la jornada, podria tornar a encendre una petita flama perquè l’afició s’engresqui amb el somni de la Copa. 

Sense Brown ja a l’equip, Camps no va especificar què busquen ni el termini que s’ha marcat el club per trobar un recanvi al nord-americà. «Ja veurem cap a on evolucionem, on anem i quines opcions tenim i què podem fer». De moment avui a Bilbao podrà tornar a comptar amb Juani Marcos, que ja va reaparèixer la jornada passada i és un actiu segur. La visita a Bilbao no serà, ni de bon tros, senzilla per als gironins. Els bascos vénen de perdre a Gran Canària i han sumat tan sols una victòria en les darreres nou jornades. «Ells arriben al partit amb un punt de necessitat pels resultats. Tot i això, en la majoria de derrotes han dominat molts minuts del partit i tingut opcions. És per això que tindran un grau de motivació un xic més alt. Nosaltres haurem de ser capaços d’igualar la motivació i el físic per ser competitius», destacava el preparador badaloní.

Jaume Ponsarnau

A la banqueta local, avui el Bàsquet Girona s’hi retrobarà amb Jaume Ponsarnau, tècnic que va assessorar l’equip durant l’ascens a l’ACB del 2022. Ponsarnau considera que el Bàsquet Girona ha canviat molt amb l’arribada de Salva Camps a la banqueta. «Tenen una proposta molt especial, atractiva i molt competitiva. Roben moments espectaculars i altres en els quals aquesta proposta els castiga. Es veu que són sòlids i estan ben entrenats. L’equip creu en aquesta proposta i això segurament els portarà lluny», assegurava.  

El de Tàrrega deia aquests dies que tot i la dinàmica d’una victòria en nou jornades el seu equip està ben viu. «No estem descompostos, sinó tot el contrari perquè juguem bé durant molts minuts», deia. Les derrotes en finals ajustats és quelcom que amoïna Ponsarnau. «Això afecta a la nostra capacitat competitiva i intentem encarar-ho. Hem fet un pas en la nostra capacitat competitiva, però en els moments en els quals tot s’estreny no estem bé», va reconèixer el tècnic, també «preocupat» per la mala gestió dels finals dels partits aquestes últimes setmanes.

Ponsarnau recupera Tryggvi Hlinason després de tres jornades absent per culpa d’un esquinç al turmell i també podrà comptar amb Álex Renfroe, que ha deixat enrere unes molèsties lumbars nascudes l’últim partit a Las Palmas.